Hakkari

Akılalmaz olay! Çok nadir görülen kuş bu halde bulundu

10:09 05 Mart 2019 3 Yorum Var
Akılalmaz olay! Çok nadir görülen kuş bu halde bulundu

Türkiye'de nadir görülen ve nesli koruma altında bulunan mahmuzlu kız kuşu, avcılar tarafından vurularak, yaralanmış bulundu.



Selahattin Eyyubi Havalimanı çalışanları yaralı halde mahmuzlu kız kuşu buldu. Yüksekova Belediyesi Veterineri Hekim Kaçan'a teslim edilen kuşun tüfekle vurulduğu belirlendi. Kanadındaki saçma çıkarılan kuş, tedavisinin geri kalanı için Van'a gönderilecek. Yüksekova Belediyesi Veterineri Hekim Kaçan, Türkiye'de nadir görülen kuşun avcılar tarafından vurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mahmuzlu kız kuşu olarak bilinen bu kuşu havaalanı çalışanları yaralı halde getirdi. Avcılar tarafından vurulmuş. Geldiğinde kuşun kanadı kopmak üzereydi, ilk tedavisini yaptık. Yarasını temizledik. Gerekli antibiyotik uygulamasını yaptık. Dostumuzu Van Koruma Milli Parkı'na göndermeyi düşünüyoruz. Orada, en iyi müdahale yapılacaktır. Kırılmış kanadı tedavi edilip, doğal yaşam alanına bırakılacaktır. Koruma altında olan bir kuş. Bu ismi kanat uçlarındaki mahmuzlardan alıyor. İki kanat uçlarında da çok sivri ve keskin bir mahmuz var. Türkiye'de nadir görülür. Yüksekova'da ilk defa gördüm. Muhtemelen göç yolu nedeniyle buradan geçiyordu." 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Can 5 yıl önce Şikayet Et
    kuş avı yasak olsun. Gerçi şu an ORFOZ LAHOS dip balığı yasak. Ama Marmaris de daha cok vuruluyor şimdi. Zıpkınla konturol yok.
    Cevapla
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam cocugunu cocugu babasini öldürüyor. Kusun akil almazimi olur. Habere bak.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    bana kalırsa avcılık tamamen yasaklanmalı(domuz avı gibi istisnai durumlar hariç)
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.