Hakkari

İran’dan gelip 3 bin 400 TL’ye çoban oldu

06:10 18 Haziran 2019 7 Yorum Var
İran’dan gelip 3 bin 400 TL’ye çoban oldu

İran’ın Urmiye kentinden Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelerek çobanlık yapan Lokman Halilzade, aylık alacağı 3 bin 400 TL ile ailesini geçindireceğini söyledi.

İran’da iş bulmadığı için Yüksekova ilçesine bağlı Güllüce köyüne gelen Lokman Halilzade, tüm zorluklara rağmen bin koyuna çobanlık yapmaya başladı. Gece gündüz demeden koyunlara gözü gibi bakan Halilzade, “Tüm zorluklara rağmen köyün emanetine sahip çıkacağım. Çünkü ben alın terimle para kazanmak için gecemi gündüzümü harcıyorum. Allah’a binlerce şükürler olsun ki, iyi bir köy ve iyi insanlara denk geldim. Allah hepsinde razı olsun” dedi.

Gece gündüz dağda yaşadığını belirten İranlı Lokman Halilzade, “Bir aydır buradayım. Buraya İran’ın Urmiye şehrinden geldim. İran’da iş yoktu. Yüksekova’ya geldim, millet de Güllüce köyünde çobanlık işi olduğunu söyleyince buraya geldim. Ailem hala İran’da ikamet etmektedir. Köylüler bize yemek getiriyor. Paramı aydan aya veriyorlar. Ayda 3 bin 400 TL verecekler. İşin en zor tarafı, gece gündüz bu dağda yaşamaktır” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    gelsinler herkes rıskının peşinde gelmesin diyenler birde kendini gelen insanların yerine koysunlar ben her gün işçi arıyorum adamın yemeğini ver çayını ver gerekirse sigarasınıda alıver ama yinede kahvede okey oynamayı tercih ediyor.yada masabaşı iş istiyor.şu geldiğimiz durum çok kötü ben açım diyene acımayacaksın devir yokluk devri değil bolluk devri.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte memleketimiz de ki işsizler sürüsü 3000-4000 tl maaş la iş beyenmiyor 5000-6000 tl maaş verecek işyerleri arıyor çünki her üç dört ayda bir ayfon değiştirmesi lazım hiçbir tecrübesi olmayan bu işsiz gürühu yurt dışına göndermeli madem bu ülkede 3000-4000 tl maaş ı beyen miyorlar
    Cevapla
  • 72Batman 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden izin veriliyor göçmenlerin yurt içine girişlerine. Anında ülkesine gönderilmelidir. Ülkedeki döviz sorumluları göçmenlerdir.
    Cevapla
  • Hewlet Packard 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü çobanlık yapacak adam yok Batman. Zorla bi çoban bulmuşsan da 1-2 ay sonra ilk firsatta başka işe kaçıyor. Bizim çobanlarda Afgan maalesef. Artık milletimiz çocuklarını okutup şehire gönderiyor. Orada asgari ücretle çalışmasına razı çobanlık yapmaktansa.
    İlk beğenen sen ol
  • salama 4 yıl önce Şikayet Et
    sen baya büyük eknomistsinde ülkenin haberi yok bak hele
    İlk beğenen sen ol
  • Caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne karışırsın Allah'ın kimin rızkını kime nerde vereceğine.
    İlk beğenen sen ol
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    3500-4000 tl maaşı beğenmeyenler işsizlerdenmi sayılıyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes rıhat iş peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.