Hatay

Hatay'da acemi erler yemin etti

16:47 28 Ağustos 2015
Hatay'da acemi erler yemin etti

Hatay'da, 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı ile İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda eğitimlerini tamamlayan 1995/3 tertip 5 bin 174 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki törende yaptığı konuşmada, askerliğin, her bir ferdin yapması gereken bir görev olduğunu söyledi.

Askerliğin, çekilecek her türlü meşakkate rağmen herkesin canı gönülden yaptığı bir görev olduğunu ifade eden Topaca, "Savaşa gidecek, sınırlarımızı koruyacak, ülkemizin savunmasını yapacak çocuklarımızı, askere sevinçle gönderiyoruz. Çünkü bu görev dinimizde, kültürümüzde çok kutsanmış bir görevdir. Bu görevin ifası sırasında ola ki hakkın rahmetine kavuşulduğu zaman şehit olunacaktır. Yaralandığı zamanda gazi olacaktır. Onlar için bu büyük bir onur, büyük bir şereftir" dedi.

Ülkenin son dönemlerde sıkıntılı bir süreçten geçtiğini kaydeden Topaca, bu süreçte askerin dimdik hazır olması gerektiğini vurguladı. Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Topaca, şöyle devam etti:

"Askerimiz, verilen her görevi gözünü kırpmadan yapacak cesarete ve donanıma sahip olması gerekiyor. Yine bu dönemde tek yumruk olup vatan ve millet uğruna, ülkemizin bütünlüğü, huzuru ve geleceğimiz uğruna birbirimizi desteklememiz gerekiyor. Bu sıkıntıları, Türk milleti ve devletimiz mutlaka en güzel şekilde aşacak. Türkiye kendi birliğini, gücünü ve geleceğini en güzel şekilde korumasını bilecektir. Bunu bu Mehmetçiklerimizle, yetiştirdiğimiz, geleceğe hazırladığımız, ülkemizin güvenliğini, savunmasını emanet ettiğimiz güzel çocuklarla başaracağız."

Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan da eğitim hakkında bilgi verip, askerlere yeni görev yerlerinde başarı diledi.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, alaya ilk teslim olan askere ödül, 10 acemi er de daha önce kendileriyle aynı yerde askerlik yapan babalarına hediye verdi.

Bin 454 jandarma erinin yemin ettiği tören yapılan resmi geçit merasiminin ardından sona erdi.

- İskenderun'da bahriyeliler yemin etti

 İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan 1995/3 tertip 3 bin 720 er de yemin etti.

İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, yemin töreninde yaptığı konuşmada, vatani görevlerini yapmak için birliklerine gelen askerlerin burada temel askeri eğitimlerini tamamlamalarının gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Yıldız, erlerden her türlü zorlukta milli menfaatleri, bayrak ve millet sevgisini tüm değerlerin üzerinde tutmalarını istedi.

Törende, askerliklerini İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapan erlerin babalarına da çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.