Hatay

Şehit polis Kılbey, son yolculuğuna uğurlandı

18:55 29 Ağustos 2015
Şehit polis Kılbey, son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK mensuplarınca uğradıkları silahlı saldırıda şehit olan iki polis memurundan Fatih Kılbey'in cenazesi, memleketi Hatay'da toprağa verildi

  Şanlıurfa'da terör örgütü PKK mensiplarınca hastane önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan iki polis memurundan Fatih Kılbey'in (45) cenazesi, memleketi Hatay'da defnedildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Birimi'nde görevli şehit Kılbey'in cenazesi, ilk olarak Kilis'teki evine, ardından memleketi Hatay'da Şirince Mahallesi'ndeki kayınvalidesinin evine, daha sonra da Gazi Mahallesi'ndeki ağabeyi Mustafa Kemal Kılbey'in evine getirildi.

Şehit Kılbey'in cenazesi ardından, Antakya Mezarlık Kompleksi'ne götürüldü. Şehidin annesi Emine, ağabeyi Mustafa Kemal, eşi Özlem Kılbey ve çocukları Gaye Nur (17), Ayışıl (8) ve Taha (6) ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Şehidin cenazesi, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu'nun kıldırdığı namazın ardından konvoyla Antakya Şehitliği'ne getirildi.

Konvoya eşlik eden bir grup, 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile "Askere uzanan eller kırılsın, ne mutlu Türküm diyene, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak şehitliğe kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Hatay Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçları da siren çalarak destek verdi. Şehit Kılbey'in cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Aytekin Şahin, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.