Hatay

Savaşın gölgesindeki 200 bin çocuğa umut oldular

13:29 02 Eylül 2015
Savaşın gölgesindeki 200 bin çocuğa umut oldular

Sadakataşı Derneği, evlerini kaybeden ve aileleriyle farklı bölgelerde yaşamak zorunda kalan 200 bin Suriyeli çocuğa yılın ilk sekiz ayında yardım ulaştırdı

 Sadakataşı Derneği, Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini kaybeden ve aileleriyle farklı bölgelerde yaşamak zorunda kalan 200 bin Suriyeli çocuğa bu yılın ilk 8 ayında destek oldu.

Dernek, ülkelerindeki çatışma ortamından kaçarak daha güvenli bölgelere ve Türkiye sınırına yakın noktalara sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarına, gıda, barınma, eğitim, para ve sağlık alanları başta olmak üzere birçok yardım ulaştırıyor.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana mazlum halkın yanında olduklarını söyledi.

İç savaşın bedelini çocukların ödediğini anlatan Özdal, şunları söyledi:

"Çalışmalarımızı olayların başladığı andan itibaren ara vermeden sürdürüyoruz. Ülkenin birçok bölgesinde insanlar imkansızlıklar içinde yaşıyor. Yetişkinlerin yanı sıra bizler için önem arz eden çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ocak ayından bu yana Suriyeli 200 bin çocuğun gerekli ihtiyaçlarını karşıladık."

Özdal, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında yer alan Atme Kampı'nda 7 bine yakın çadırda 70 bin kişinin yaşadığını hatırlatarak, oradaki çocukların da destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.