Hatay

Yardımeli Derneğinden "1 milyon kişiye kurban eti" hedefi

13:23 03 Eylül 2015
Yardımeli Derneğinden "1 milyon kişiye kurban eti" hedefi

Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Danışman, Kurban Bayramı'nda, Türkiye'nin yanı sıra 35 ülkeden yaklaşık 1 milyon kişiye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Danışman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Bayramda geçen yıla oranla yüzde 20 daha fazla kişiye ulaşmayı planladıklarını ifade eden Danışman, "Bu yıl Kurban Bayramı'nda, Türkiye'nin yanı sıra 35 ülkede yaklaşık 1 milyon kişiye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Danışman, şöyle devam etti:

"Binlerce kilometre ötelere gittiğinizde oradaki insanlar şaşırıyor ve sizin ne getirdiğinize değil, o teveccühünüze hayran kalıyor. Merak ediyorlar, nereden ve neden geldiğinizle ilgileniyorlar. Bu, hayır medeniyetimizi, Anadolu insanının geniş yürekliliğini göstermesi açısından çok önemlidir. Ancak elbette o insanlar ciddi manada ihtiyaç sahibi. Bunu da göz ardı etmemeli, hayırda yarışmalıyız. Türkiye'de kişi başına düşen et tüketim miktarı yılda 37, Avrupa ortalaması 115, ABD'de 171, Afrika'da ise sadece 4 kilogramdır. Bu tablo bile binlerce, hatta on binlerce kilometre ötelere neden ulaşmamız gerektiğini göstermesi açısından manidar ve yeterli olacaktır."

Herkesi bağış yapmaya davet eden Danışman, Türk Hava Yollarının, Kurban Bayramı'nda, kamu yararına çalışan uluslararası insani yardım ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik, yurt dışı için ulaşım kampanyası düzenlemesini beklediklerini de kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.