Hatay

Zanlıyı aksayan ayağı ele verdi

14:56 10 Eylül 2015
Zanlıyı aksayan ayağı ele verdi

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, evlerden para, altın ve cep telefonu çaldığı iddia edilen zanlı, polisin, güvenlik kamerası kayıtlarından ayağındaki aksamayı fark etmesi sayesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Suriyelilere ait 3 evde üst üste 3 gün yaşanan hırsızlıklar üzerine çalışma başlatan Yayladağı Emniyet Amirliği ekipleri, MOBESE ve iş yeri kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı. 

Yaklaşık 3 gün süren incelemede, zanlının gece saatlerinde sırtı dönük çekilen görüntüsüne ulaşıldı. Yüzünün gözükmemesi nedeniyle kayıtları daha dikkatli izleyen polisler, zanlının ayağında hafif bir aksaklık olduğunu ve beyaz çizgili ayakkabı giydiğini tespit etti.

Geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, eşkale uyan kişileri incelemeye aldı. Olayın aydınlanması için ilçedeki Suriyelilerden de yardım alan emniyet güçleri, zanlının, Suriye'de hırsızlıktan sabıkası bulunduğu öğrenilen 23 yaşındaki Omar I. olduğunu belirledi. 

Tutlubahçe Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan zanlı, sorgusunda suçunu itiraf etti. Zanlının üzerinde ve çantasındaki aramada, kıyafetlerin içine saklanmış cep telefonları, altın ve para bulundu.

Zanlıya yardım ettiği ileri sürülen Suriyeli Ahmet H. de gözaltına alındı. Ahmet H'nin üzerinde çalıntı olduğu değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi.

İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Yaklaşık 60 bin lira değerindeki altın, para ve eşyaların sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.