Hatay

Suriye Türkmen Meclis toplantısı Hatay'da yapıldı

16:31 13 Eylül 2015
Suriye Türkmen Meclis toplantısı Hatay'da yapıldı

Suriye Türkmen Meclisi toplantısı, Başkan Abdurrahman Mustafa'nın katılımıyla Hatay'ın Yayladağı ilçesinde gerçekleştirildi

 Suriye Türkmen Meclisi rutin toplantısı, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa başkanlığında Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yapıldı. 

İlçedeki bir çay bahçesinde toplanan Türkmen temsilciler, bölgedeki durumu değerlendirdi. Katılımcıları, ülkedeki son gelişmeler hakkında bilgilendiren Abdurrahman Mustafa, Türkmenlerin sorun ve sıkıntılarını dinledi. 

Toplantı öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Abdurrahman Mustafa, meclis olarak sürekli saha toplantıları yaptıklarını söyledi. 

Bu kapsamda Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Bayırbucak Türkmenleri ile Yayladağı ilçesinde bir araya geldiklerini belirten Mustafa, şunları söyledi:

"Amacımız daha organize şekilde çalışmak. İnsani yardımlar ve diğer konulardaki Türkmenlerin sıkıntısını organize olmuş, örgütlenmiş bir şekilde görmek ve bunları gerekli yerlere aktarmak. Bilindiği gibi Türkmenler adına çok konuşanlar olabiliyor. Ancak bu netice vermiyor. Sadece konuşmakta kalıyor. Bu toplantımızla, sağlık, eğitim ve yardımlar hakkındaki sorunları kurumsal bir yapıyla çözmeye çalışacağız. Bunun için bu toplantı inşallah iyi bir başlangıç olacaktır."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.