Hatay

"DAEŞ, PYD ve PKK taşeron örgütlerdir"

11:24 16 Eylül 2015
"DAEŞ, PYD ve PKK taşeron örgütlerdir"

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, DAEŞ, PYD ve PKK'nın uluslararası güçlere hizmet eden taşeron örgütler olduğunu belirterek, "Bizim için tüm terör örgütleri aynıdır. Bunlar ne Türkmenlere ne de Türkiye Cumhuriyeti'ne dost gruplardır" dedi.

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki Türkmenlerin, stratejik noktalarda bulundukları için Türkiye'nin güvenliği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Suriye'deki iç savaşta en büyük mağduriyeti Türkmenlerin yaşadığını vurgulayan Mustafa, "Suriye Türkmenlerinin karakterini korumak, Türkiye'nin güvenliğini korumaktır" diye konuştu.

Türkmen bölgelerinin büyük sıkıntıda bulunduğuna işaret eden Mustafa, "Bütün terör örgütleri, Türkmen bölgelerine yuvalanmış şekilde. Bu bölgeler güney sınırında olduğu için Türkiye'nin güvenliğini de tehdit etmekte. Halep bölgesindeki Türkmen köyleri tamamen DAEŞ kontrolünde. Tel Abyad ve Rakka'daki Türkmen bölgeleri, PYD terör örgütü kontrolünde. Bugün Bayırbucak Türkmen Bölgesi de rejim tehdidi altında" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki terör saldırılarını kınayan Mustafa, Türkiye'nin, Türkmenlere destek vermek için irade gösterdiği durumlarda içeride terör örgütlerinin ayaklandırıldığını savundu.

- "Türkmenlerin tek dayanağı Türkiye'dir"

"DAEŞ, PYD ve PKK, bunlar uluslararası güçlere hizmet eden taşeron örgütlerdir" diyen Mustafa, "Bizim için tüm terör örgütleri aynıdır. PYD de DAEŞ de bir terör örgütüdür. Bunlar ne Türkmenlere ne de Türkiye Cumhuriyeti'ne dost gruplardır. Şu an sınırın iki tarafında da şehitler veriyoruz. Hem Türkiye hem de Suriye'deki Türkmen bölgelerinde şehitler veriyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her zaman Türkmenlere destek verdiğini anlatan Mustafa, şunları kaydetti:

"Türkmenlerin, her zaman tek dayanağı, tek güç aldığı yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Diğer grupların arkasında birden fazla devlet var ancak Türkmenlerin garantörü Türkiye olmuştur. Allah Türkiye'nin istikrarını bozmasın. Burası her zaman bizim için güvenli bir liman. İnşallah bu oyunların da hepsi bozulacak. Türkiye güçlü bir ülke. Türkmenler de kendilerine ne düşüyorsa yapmaya hazır."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.