Hatay

"Peli" eş bulunca eski dostunu unuttu

12:10 16 Eylül 2015
"Peli" eş bulunca eski dostunu unuttu

 İskenderun ilçesinde bırakıldığı barınaktaki balıkçı ile "dostluk" kuran "Peli" isimli dişi pelikan, kendisine yeni bir "arkadaş" buldu. Peli, artık zamanının çoğunu kendisi gibi barınağa "sığınan" erkek pelikan "Kara" ile geçiriyor.   

Peli, 5 yıl önce kanadı kırıldığı için sahil güvenlik ekipleri tarafından tedavisi yaptırıldıktan sonra barınağa bırakılmıştı. Burada balıkçı Hacı Beşir Akgündüz ile kurduğu dostlukla gündeme gelen ve barınağın maskotu olan Peli, barınağa gelen bir başka yaralı pelikan ile "arkadaş" oldu.

Akgündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır yanından ayrılmayan Peli'nin yeni bir arkadaş edindiğini belirterek, "Bir süre önce barınağa yaralı bir pelikan daha çıkıp geldi. Peli, arkadaşının gelmesiyle bizi unuttu, sürekli onunla vakit geçiriyor" dedi.

"Kara" ismini verdikleri pelikanın sırtında bir yarası ve dikiş izi bulunduğunu dile getiren Akgündüz, "Peli'den daha mutlusu yok. Eşini buldu, hep onunla beraber. Bu da bizim çok hoşumuza gidiyor. Her ne kadar 5 yıldan bu yana ona alışsak da Peli'nin de kendi gibi biriyle oynaması güzel" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.