Hatay

İlköğretim Haftası

14:50 26 Eylül 2015
İlköğretim Haftası

Hatay Valisi Ercan Topaca, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Topaca, valilik internet sitesindeki mesajında, eğitimin her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güç olduğunu belirtti.

Eğitimli genç nesillerin, daha müreffeh yarınlara ulaşmada en güçlü kaynak olduğuna dikkati çeken Topaca, şöyle devam etti:

"İnsan eğitiminde aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, daha müreffeh bir hayatın temeli ve teminatı olacaktır. 

Değerli öğretmenler, çocuklarımıza pozitif bilimlerin yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirme yönünde yapacağınız her çalışma, gelecekte, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alacak Türkiye’mizin sağlam bir toplum yapısına sahip olmasına vesile olacaktır. Bu doğrultuda bizler de çocuklarımızı, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için Hatay Valiliği olarak tüm imkanlarımızı Hataylı hemşehrilerimizin hizmetine sunma çabası içindeyiz."

Topaca, bu duygu ve düşüncelerle başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutladığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.