Hatay

Okullarda ilk ders zili çaldı

14:02 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

 Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, Türkiye'de yaklaşık 17 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyona yakın eğitim çalışanı olduğunu vurgulayarak, "Bugün Avrupa'nın birçok ülkesinde böyle nüfus bile yok'' dedi.

Çetin, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Mithatpaşa İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çetin, ''Tabii ki oyunlar oynayacaksınız, sosyal etkinliklere katılacaksınız ama planlı ve düzenli şekilde derslerinize çalışın, hedeflerinizi iyi oluşturun ve geleceğe dair hedeflerinizde kararlı olun'' dedi.

Eğitim çalışmaları hakkında da bilgi veren Çetin, ''Türkiye'deki öğrenci sayısını dikkate aldığımızda yaklaşık 17 milyon öğrencimiz, 1 milyona yakın eğitim çalışanımızla 18 milyonluk bir durumla karşı karşıyayız. Bugün Avrupa'nın birçok ülkesinde böyle nüfus bile yok. Yeni eğitim öğretim yılının huzurlu, güvenlik ve kardeşlik ortamı içerisinde geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Çetin ayrıca, öğretmenlerden, bilgiyi özümseyen ve kullanan, donanımlı öğrenciler yetiştirmelerini istedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve ilk ders zili çaldı.

- Adana

Adana'da yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla Seyhan Öğretmen Ayfer Doğruol İlkokulunda tören düzenlendi.

Vali Mustafa Büyük, yaptığı konuşmada, eğitim mücadelesini başarıya ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda, bilim ve aklın rehberliğinde, ülkemizde eğitim için büyük bir gayret ve mücadele veriliyor" ifadesini kullandı.

Büyük, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte hareket ederek geleceğe güvenle bakmak için üstlerine düşen görevi gerçekleştirmeye çalıştığını kaydetti.

Öğrencilerin şiir okuduğu ve halk oyunları gösterisi sunduğu törende, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ile İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da konuşma yaptı.

- Mersin

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Mersin'in Mezitli ilçesindeki Faris Kokulu İlkokulu'nda program düzenlendi. 

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yaptığı konuşmada, öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Okullarda çağdaş eğitim vermenin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin artırılmasını sağlayacak fiziki ortamların da oluşturulmasına büyük önem verdiklerini anlatan Çakacak, şöyle devam etti:

 "Mersin olarak bu yıl bin 41 okulda, 21 bin 820 öğretmenimiz ve 370 bin 446 öğrencimizle eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlıyoruz. Yine bu yıl anasınıfında 16 bin 282 ve ilköğretimde 27 bin 315 olmak üzere toplamda 43 bin 597 çocuğumuz eğitim hayatına ilk adımlarını atacaklar. Mersin'de eğitim yatırımlarına öncelik verilerek derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, okullaşma oranı, teknik donanım durumu gibi eğitimin birçok göstergesinde ülke ortalamasının üzerinde değerlere ulaşılmıştır."

Konuşmaların ardından okula yeni başlayan öğrencilere üst sınıflarda okuyan öğrenciler çiçek verdi. 

- Osmaniye 

Osmaniye Valisi Kerem Al ise Cebelibereket İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ve öğretmenlere başarı diledi.

Eğitimin bireyler için olduğu gibi devletler için de önemli olduğunu ifade eden Al, şunları kaydetti:

"Eğitim asla ertelenemez, ötelenemez. Bu bilinçle çalışıyoruz. Artık eğitimde fiziki koşullarımız oldukça iyi. Çocuklarımıza güveniyoruz. Çok çalışacaklarına, azimli ve disiplinli olacaklarına inanıyoruz. Kentimizin eğitimdeki başarısını daha da yükseltmek istiyoruz. Öğretmenlerimiz elbette öğrencilerimizi bilgiyle buluşturacaklar. Ancak onlardan beklentimiz, çocuklarımızı araştıran, sorgulayan, hoşgörülü olabilen, ortak yaşama ayak uydurabilen, demokrasiye inanan, ahlaklı, faziletli, erdemli nesiller olarak yetiştirmeleridir. Bilginin yanında milletimizin değerlerini çocuklarımıza aktarmalıyız.”

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de kentte 428 okulda toplam 122 bin 589 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Vali Kerem Al daha sonra okuldaki zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışını yaparak, öğrencilere kitap dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.