Hatay

Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara Kur'an kursu

12:00 30 Eylül 2015
Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara Kur'an kursu

Türkiye'ye sığınan Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara Hatay'daki eğitim kurumunda Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra tecvit, fıkıh, akide ve namaz dersleri veriliyor

Hatay'da açılan eğitim kurumunda Suriye'deki iç çatışmalardan kaçarak yakınlarıyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

"İman Okulu" adıyla hizmet veren eğitim kurumunun müdürü Ziyat İzrik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'daki Dünya Şehit Çocukları Okulu'nun binasında 80 Suriyeli çocuğa Kur'an-ı Kerim'in doğru okunması ve öğrenilmesinin yanı sıra tecvit, fıkıh, akide ve namaz dersleri verdiklerini kaydetti.

Okuldaki 4 sınıfta haftanın 3 günü toplam 18 saat boyunca 3 öğretmen tarafından eğitim verildiğini ifade eden İzrik, "Hedefimiz yürekleri ve bedenleri yaralı Suriyeli çocukların en iyi şekilde yetişmesini sağlamaktır. Bu çocuklarımız yarın Suriye'yi yeniden kuracak, ayakta tutacak ve koruyacak. Çocuklarımızı dini ve ilmi temeller üzerinde yetiştireceğiz. Zalim Esed ve ailesini tanımasını istemiyoruz" diye konuştu.

İzrik, Kur'an kursu için kendilerine yardımcı olan ve binayı ücretsiz tahsis eden Dünya Şehit Çocukları Okulu yöneticilerine teşekkür etti.

Kurs öğretmenlerinden Muhannat İbin Abdullah da ülkesinde devam eden çatışmalar nedeniyle 3 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını belirtti.

Ülkesinde cami imamlığı yaptığını anlatan Abdullah, Hatay'daki kursta ülkesinden gelen yetim ve öksüz çocuklara Kur'an ve din dersi vermekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Kursiyerlerden 10 yaşındaki Muhammet Şerif ise 2 yıl önce Suriye'nin Hama kentindeki çatışmalarda rejim güçlerinin attığı roket sonucu babasını kaybettiğini söyledi.

Annesi ve 3 kardeşi ile yakınlarının yardımıyla Türkiye'ye geldiklerini kaydeden Şerif, "Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Burada Kur'an-ı Kerim'i ve dinimi öğreniyorum. Ülkemdeki savaşın bir an önce bitmesi için her gün dua ediyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.