Hatay

Hobilerini paraya çevirdiler

14:50 02 Ekim 2015
Hobilerini paraya çevirdiler

İskenderun ilçesinde, hobi olarak sedef kakma kursuna katılan kadınlar, edindikleri bilgilerle yaptıkları eserleri paraya dönüştürdü.

İskenderun Belediyesi tarafından Çay Mahallesi'nde açılan sanat atölyesindeki sedef kakma kursuna kadınlar büyük ilgi gösterdi. Kursta öğrendiklerini yetenekleriyle birleştiren kadınlar, yaptıkları eserleri satarak aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı. 

Kursiyerlerden Ezgi Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sedef kakma sanatına 5 arkadaşıyla hobi olarak başladığını, kurslarda aldığı destekten sonra yaptığı eserleri Türkiye'nin farklı illerine satmaya başladığını söyledi.

Kursa katılan ve işi öğrenen her kadının aylık ortalama bin lira gelir elde ettiğini belirten Ergin, kurs sayesinde hem boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirdiklerini hem de para kazandıklarını kaydetti.

İlk etapta hazır halde alınan ceviz ve gürgen ağaçlarından yapılan eşyalara oyma, işleme ve yakma teknikleri uyguladıklarını ifade eden Ergin, daha sonra tatlı su midyeleri, tel ve zımpara yardımıyla ortaya birbirinden güzel ve dayanıklı eserler çıkarttıklarını söyledi.

Eserlerin fiyatının 25 ile 400 lira arasında değiştiğini aktaran Ergin, "Yapılan işleme ve eşyaya göre bu fiyatlar değişebiliyor. Genelde ağırlıklı olarak Türkiye'nin farklı illerinden baston, mücevher kutusu, saat, ya da araçların dikiz aynalarına asılan biblolar çok fazla talep görüyor. Gelen talep üzerine kursta öğrendiklerimizi yaratıcılığımızla da birleştirerek güzel eserler ortaya çıkarıyoruz. Bu iş sayesinde hem stres atıyoruz hem de aile ekonomisine katkı sağlıyoruz'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.