Hatay

"Hatay Mobilyacılık Paneli" gerçekleştirildi

17:56 06 Ekim 2015
"Hatay Mobilyacılık Paneli" gerçekleştirildi

 Hatay'da Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Marangozlar ve Hızarcılar Odası işbirliğiyle mobilya sektörünü geliştirmek, sektördeki sorunları ve fırsatları ortaya koymak ve sektörü daha ileriye taşımak amacıyla "Hatay Mobilyacılık Paneli" düzenlendi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya Yeni Sanayi Sitesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen panelde, mobilyacılık sektörünün Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Üretim aşamasında yerli kaynaklardan yararlanılması ve sektörün dışa bağımlılığının çok düşük düzeyde olmasının önemine değinen Vali Topaca, "Mobilyacılık sektörü, Türkiye’nin en eski ve en çok gelişen sektörlerinden birisidir. Türkiye’de son yıllarda dünya standartlarında üretim yapan büyük tesisler kurulmuş, bayilik teşkilatlarıyla ülke sathına ve dünyaya ürün satar bir konuma ulaşılmıştır. Ülkemizin en fazla mobilya ihracatı yaptığı ülkelerin başında Irak, Libya, Azerbaycan ve Almanya gelmektedir" diye konuştu.

Hatay mobilya sektörünün ulusal ve uluslararası rekabette ciddi bir yer edinmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Topaca, kentte üretilen mobilyaların tasarım, Ar-Ge, teknoloji ve inovasyon süreçleri eşliğinde markalaşması, sektörün potansiyelini ortaya koyarak gelişmesinin tek yol olduğunu vurguladı.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da mobilyacılık sektöründe 2010 yılından bu yana yapılan fizibilite çalışmaları ve hazırlanan 34 mali destek programıyla Türkiye'de mobilyacılara en çok destek veren ajans olduklarını belirtti.

Dışa bağımlılığın en az olduğu alanlardan mobilya sektörünün önünün açık olduğunu söyleyen Yıldız, sektörün usta çırak ilişkisinden öte modernizasyonla daha da gelişeceğini aktardı. 

Açılış konuşmalarının ardından Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz ile Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar panelle ilgili sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.