Hatay

"Ruslar, Esed'le değil, Suriye ile ilgileniyor"

11:28 16 Ekim 2015
"Ruslar, Esed'le değil, Suriye ile ilgileniyor"

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Rusya'nın muhaliflerin İdlib'i, Cisr eş Şuğur'u alması ve Gab Ovası'nda ilerlemesi üzerine Esed'in bittiğini görerek desteğe geldiğini söyledi.

Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'ye hava saldırıları düzenlemekteki amacının çıkarlarını korumak olduğunu anlattı.

"DAEŞ bahanesiyle gelen Rus birlikleri, tüm bölgelerde DAEŞ ve rejimle mücadele eden muhalifleri vurdu" diyen Vezir, bu tutumun Rusya'nın gerçek amacını sergilediğini savundu.

- "Saldırılar, muhalifleri korkutmadı"

Muhaliflerin, savaşın başından bu yana yalnız rejimle savaşmadığına dikkati çeken Vezir, Rusya'nın Esed rejimine desteğinin muhalifleri korkutmadığını vurguladı.

Vezir, şöyle devam etti: 

"Rusya, muhaliflerin İdlib'i, Cisr eş Şuğur'u alması, Gab Ovası'nda ilerlemesi üzerine Esed'in bittiğini görerek desteğe geldi. Bu nedenle muhalifler, korkmak yerine aksine güven kazandı çünkü rejim bitmeseydi, Rusya bu desteğe gelmezdi. Şu an Rus savaş uçaklarının vurduğu yerlere Esed kara harekatı düzenlemeye çalışıyor. Son olarak bunu Gab Ovası'nda gördük. Hava saldırıları sonrası Esed rejimi, kendi askerlerinin yanı sıra Rusya'dan getirilen paralı askerler ve İranlı askerlerin de desteğiyle operasyon yapmaya çalışıyor. Ruslar, Esed'le değil, Suriye ile ilgileniyor.

Rejimin düşeceği ve kendilerine üs kalmayacağı korkusuyla Suriye'ye müdahale ettiler."

- "Bayırbucak tehdit altında"

 Rusya'nın dünyanın gözü önünde rejime açıktan destek verdiğine işaret eden Vezir, muhaliflere ise savaşın başından bu yana böyle bir destek verilmediğini söyledi. 

Vezir, Esed rejiminin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesini istediğini anlatarak, "Rejim, Rusya'nın da hava desteğiyle köylerimizi almak istiyor. Bunun için kara harekatı hazırlığı olduğunu duyuyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.