Hatay

Milletvekili seçiminin ardından

15:12 03 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

HDP, Mersin ve Adana'da 4'er ilçenin seçim sonuçlarına itiraz ederken, AK Parti, Hatay'ın Samandağ ilçesinde geçersiz oyların yeniden sayılması için başvurdu.

HDP Adana İl Teşkilatı yetkilileri, merkez Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ile Ceyhan ilçelerinin seçim kurullarına sonuçlara ilişkin itiraz başvurusunda bulundu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, seçim günü daha oy verme işlemi başlamadan birçok yerde sandık başkanlarının boş tutanakları sandık görevlilerine imzalattığını iddia etti.

Adana'nın ilçelerinde birçok hadiseye tanıklık ettiklerini ileri süren Beştaş, "Daha vatandaşın oy kullanması bitmeden bu belgenin imzalatılması suçtur. Bununla ilgili elimizde binlerce tutanak var. Örneğin bir okulda kendi sandık görevlimizin oy kullandığı sandıkta bizim partimize sıfır oy çıkmıştır. Bununla ilgili ilçe seçim kurullarına itiramızı yapacağız. Dileğimiz, bu itirazlarımızın ilçe seçim kurullarınca objektif ve adil bir biçimde değerlendirilmesidir" diye konuştu.

- Mersin

 HDP Mersin milletvekili adayı Çilem Öz de Mersin Adliyesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada,  Erdemli ile merkez ilçeler Toroslar, Yenişehir ve Mezitli'de seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını söyledi.

Yanlış yazılan ve iptal edilen oylar olduğunu bunlara avukatları aracılığıyla itiraz ettiklerini belirten Öz, şöyle konuştu:

"Biz hakkımız olan vekilliği inşallah bu kentten alırız. Bazı sandıklarda kaydırmalar var. Kentin çok yüksek oranda geçersiz sayılan oyu var. 20 bin oydan bahsediyorlar. Şu an aramızdaki fark, 90 kusür oydan bahsediyoruz. Bu kadar küçük bir rakam. Bizim olan oyların farklı partilere yazıldığını duyuyoruz. Bize yönelik geliştirilebilecek sistemsel her şey geliştirildi. Bu sonuçlar helal sonuçlar değil. Binlerce oyumuzun geçersiz sayıldığına çok eminiz. Ancak biz bu 93 oy meselesi üzerinden Toroslar, Erdemli, Yenişehir ve Mezitli ilçelerine ilişkin itirazda bulunduk."

- Hatay

Hatay'da da AK Parti Samandağ İlçe Başkanlığınca geçersiz oyların yeniden sayılması talep edildi. 

AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Metin Canpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede sandıklardan çıkan geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ilgili İlçe Seçim Kurulu'na başvurduklarını söyledi.

Geçersiz oylarda, partilerinin amblemi üzerinde evet mührünün yer aldığını savunan Canpolat, başvurunun sonucunu beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.