Hatay

Bayırbucak Türkmenlerine mobil fırın yardımı

11:59 04 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmenlerine mobil fırın yardımı

Adana Dosteller Derneği tarafından Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine günlük 10 bin paketlik Suriye ekmeği kapasiteli mobil fırın gönderildi. 

Mobil fırının parçalarının yüklü olduğu 2 kamyon, Suriye tarafına gönderilmek üzere Hatay'ın Yayladağı ilçesine geldi. 

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, Adana Dosteller Derneği'nin 3 yıldır yanlarında olduğunu belirtti.

Bugün kendilerine mobil fırın geldiğini anlatan Kömürcü, "Bu yardımı 4 yıldır bekliyorduk. Mobil fırın Türkmenler için çok önemli bir zaferdir. 4 yıldır istediğimiz bu yardım bugün bize kısmet oldu. 4 yıldır ekmeğimizi temin için bazen 25 kilometre öteye gidiyorduk. Gerçekten bu bizim için zafer, çok heyecanlıyız" dedi. 

Kömürcü, başta Adana Dosteller Derneği olmak üzere, bu yardımın gelmesinde katkıları olan Ankaralı hayırseverlere, Türk Kızılayı ve Türkiye Cumhuriyeti devletine teşekkür etti. 

Adana Dosteller Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Mutlu da yaklaşık 3 yıldır Bayırbucak Türkmen bölgesi ve çevresindeki ihtiyaç sahibi mazlum Suriyelilere sürekli olarak gıda ve kumanya ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bölgeye jeneratör gönderdiklerini ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:

"Şu an bölgenin çok ihtiyaç duyduğu mobil fırını göndermek nasip oluyor. Fırın günde 10 bin paketlik Suriye ekmeği üretecek kapasitede. Yardımı, derneğimizin Ankara'daki, Bayırbucak Türkmenlerine sürekli yardımı olan hayırseverler aracılığıyla gönderiyoruz. Bunlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Allah inşallah kısa sürede bu coğrafyanın sıkıntılarını giderir ve bu mazlumlar evlerine hayırlısıyla dönerler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.