Hatay

Hatay'daki silahla yaralama

16:06 09 Kasım 2015
Hatay'daki silahla yaralama

İskenderun ilçesinde iş yeri sahiplerinden silah zoruyla haraç topladıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 5'i tutuklandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde silahla yaralama olayına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İskenderun Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İskenderun Asayiş Büro Amirliği ekiplerince 31 Ekim'de Yunus Emre Mahallesi'nde S.D'nin sırtından av tüfeğiyle yaralanmasının ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Çalışma kapsamında bazı şüphelilerin "Barlar Sokağı" olarak bilinen bölgedeki iş yeri sahiplerini silahla korkutarak haraç istedikleri, tehditlere direnenlere baskı kurarak kargaşaya neden oldukları ve müşterileri rahatsız edip kavga çıkardıklarının belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, gözaltına alınan H.E, S.T, F.E, Y.A, S.E, S.M.E, B.E, M.A. ve C.A'nın adreslerinde ve araçlarında yapılan aramada bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildiği belirtilerek, S.E, S.M.E, B.E, M.A. ve C.A'nın "kasten adam öldürme ve nitelikli yağmaya teşebbüs" suçlamasıyla tutuklandığı, diğerlerinin serbest bırakıldığı ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.