Hatay

''Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde'' projesi

11:31 13 Kasım 2015
''Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde'' projesi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde başlatılan ''Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde'' projesiyle, kaliteli ve bilinçli üretimle toplamadan kaynaklı sorunların giderilmesi hedefleniyor

Dörtyol​ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ''Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde'' projesi başlatıldı.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, narenciye bahçesinde gerçekleşen projenin tanıtım toplantısında, projenin 60 dönümlük narenciye bahçesinde uygulanacağını belirtti.

Projenin 9 ay süreceğini ifade eden Soytürk, bu kapsamda narenciye kesim işçilerine, ürünün toplanmasından paketlenmesine kadarki süreçle ilgili eğitim verileceğini kaydetti.

Üreticilere de bahçe bakımı konusunda eğitim verileceğini belirten Soytürk, bu yıl narenciyenin rekolte ve fiyat anlamında yüzleri güldürdüğünü söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal ise 115 bin lira bütçeli projenin ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlayacağını belirtti.

İlçede 80 bin dönümde narenciye yetiştirildiğini, yaklaşık 400 bin ton ürün elde edildiğini vurgulayan İnal, proje sayesinde bilinçli üretim yapılacağını kaydetti.

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı Seçer de birlik olarak projeye her türlü desteği vereceklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.