Hatay

Hatay'da hayırsever iş adamı cami yaptırıyor

18:29 13 Kasım 2015
Hatay'da hayırsever iş adamı cami yaptırıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, hayırsever iş adamı Recep Atakaş tarafından yaptırılan ve eşinin ismini taşıyacak Nihal Atakaş Camisi'nin temeli törenle atıldı.

İskenderun sahil kordonundaki temel atma töreninde konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, caminin Türkiye Cumhuriyeti halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Türkiye'nin iç siyasette ne kadar istikrarlı bir yapısı olursa, ekonomisinde de o kadar büyük ve güçlü ilerleme olacağını vurgulayan Atun, "Ekonomisi gelişmiş, ilerlemiş, dünyanın büyük ülkeleri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti demek, yine etkin ve güçlü dış siyaseti olan bir Türkiye demektir. Bu da Kıbrıs davasında haklarımızın masada daha güçlü şekilde karşılığının tecelli etmesi yönünde de çok önemli bir unsur demektir" diye konuştu.

Türkiye ile KKTC'nin kardeş olduğuna işaret eden Sunat Atun, bu kardeşliğin ilelebet süreceğini söyledi.

İnsanoğlunun dünyaya geliş sebebinin Allah'a kulluk etmek olduğunu anımsatan Atun, şunları kaydetti:

"Bu kulluk görevini yerine getirirken İslami ilimden ve Efendimizin sünnetinden istifade edebilmek önemli. Sadaka, elbet kazancın bereketini artırıyor. Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinde, sadaka-i cariyenin biz öldükten sonra da dünyadaki amel defterimizin açık olduğunu ve ebedi açık kalacağını ifade etmişlerdir. Bu noktada hayırsever Sayın Recep Atakaş iyi bir yatırım yapmıştır."

Hatay Valisi Ercan Topaca da caminin, kente ve İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cami yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Topaca, "Cenab-ı Hakk hayırlarını daim kılsın. İnşallah kazasız, belasız bu cami inşaatının da en kısa sürede bitmesini ve hizmete açılmasını Allah'tan niyaz ediyor, hayırlı olsun diyorum" dedi.

İş adamı Recep Atakaş ise temeli atılan caminin bir taraftan Selçuklu mimarisinin izlerini taşırken, diğer taraftan da Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti'nin yenilik çizgisini de barındıracağını belirterek, vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar butona basarak, 2 bin 500 kişi kapasiteli ve bin 800 metrekare alana sahip olacak çift minareli caminin inşaatının temelini attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.