Hatay

Suriyeli yetimler Hatay'da bir araya geldi

20:04 14 Kasım 2015
Suriyeli yetimler Hatay'da bir araya geldi

Suriyeli bin yetim çocuk, Hatay'da Darul Eytam Vakfınca tarafından düzenlenen "1. Yetim Buluşması"na katıldı.

Reyhanlı ilçesindeki bir düğün salonunda yapılan buluşmada, yetim çocuklar sahne alarak ilahi, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okudu. Suriyeli 3 yaşındaki yetim Canan Sabbah'ın ezbere okuduğu ayet-i kerime, salondakileri duygulandırdı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, vakıf kurucularına ve çalışanlarına teşekkür ederek, faaliyetlerin hızlandırılmasını istedi.

Suriye'de zulmün devam ettiğini hatırlatan Şanverdi, "Bu zulmü hep beraber inşallah sonlandıracağız. Tek çare, yetim kalan, yardıma muhtaç Suriyeli kardeşlerimize yardım etmekten geçiyor. Bizim yapacağımız budur" dedi.

 Reyhanlı'da 100 bin Suriyeliyi misafir ettiklerini söyleyen Şanverdi, "Bizim nüfusumuz 90 bin ama 100 bin Suriyeli kardeşimiz 47 mahallemizde misafir olarak kalıyor. Bizler Suriyeli kardeşlerimize 2011'den bu yana kalbimizi, kapılarımızı açtık. Onlarla beraber yaşıyoruz. Esed zulmü bitene kadar yaşamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, organizasyona katılanlara Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in selamını aktardı.

Hazreti Muhammed'in yetimlere verdiği önemi hadislerle anlatan Alkan, "Allah hepimize yetimlerle beraber olmayı, onlara kol kanat gerebilmeyi, onların yanında durabilmeyi, paylaşımlarımızı onlarla beraber yapabilmeyi ve kıyamette Peygamberimizle o gösterdiği yakınlıkta olmayı nasip etsin" sözlerine yer verdi. 

Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şahin de amaçlarının Türkiye genelindeki yetim, öksüz ve kimsesiz kalan çocuklara sahip çıkmak olduğunu belirtti. Şahin, özellikle Türkiye'deki Suriyeli yetimlere sahip çıkmak için hizmetlerini Hatay bölgesinde yoğunlaştırdıklarını aktardı.

Şahin, bin 300 yetime 100 ila 150 lira arasında aylık burs verdiklerini de aktararak,  "Aynı zamanda Kuran kurslarındaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 474 aileye de zaman zaman gıda ve giyim yardımı yapıyoruz" dedi.

Buluşmaya katılan 12 yaşındaki Suriyeli Teslime Kemahli, yaptığı konuşmada, 6 kardeş olduklarını ve ülkesindeki iç savaş yüzünden babalarını kaybettiklerini anlattı.

Evlerini, okullarını ve arkadaşlarını geride bırakarak Türkiye'yi sığındıklarını dile getiren Kemahli, "Tıpkı muhacirler gibi bizlere ensar olan Türkiye'deki kardeşlerimize sığındık. Bizlere kucak açan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.