Hatay

Yanmış hayatlara merhem oluyorlar

16:23 21 Kasım 2015
Yanmış hayatlara merhem oluyorlar

İskenderun Devlet Hastanesi Yanık Bakım Ünitesi'nde, aralarında Suriyelilerin de olduğu yaklaşık 600 kişi tedavi gördü

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2 yıl önce kurulan 'İskenderun Devlet Hastanesi Yanık Bakım Ünitesi'nde, şimdiye kadar aralarında Suriyelilerin de olduğu yaklaşık 600 hasta tedavi gördü.

Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Turgut Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünitede tedavi gören hastaların yüzde 35'inin Suriyeli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıl içerisinde 215'i Suriyeli, 600 hastaya baktıklarını belirten Karaca, "Yanık tedavi ünitemizde 13 yatak bulunmakta. 3'ü çocuk, 10'u erişkin. Yanık tedavi ünitemizi 2 genel cerrahi uzmanı doktor yönetmekte. Ünitemizde 12 hemşire 4'te personelimiz var. Yine ünite içerisinde bir pansuman odamız mevcuttur. Aynı zamanda bir tane de ameliyathane mevcut" diye konuştu.

Karaca, uzman doktorların gözetiminde 24 saat denetlenen hastalar, tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini aktardı.

Tedavi gören hastalardan Suriyeli Muhammed Alep Cevez (24), Halep'te aracının önüne bomba düşmesi sonucu vücudunun bir çok yerinde yanık meydana geldiğini söyledi.

Tedavi için Türkiye'ye sevk edildiğini kaydeden Cevez, "Şimdi tedavi görüyorum. Türkiye'den ve Türk doktorlarından Allah razı olsun" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.