Hatay

"Sıfır noktasına" çadır kent

09:34 24 Kasım 2015
"Sıfır noktasına" çadır kent

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriye sınırının sıfır noktasına çadır kent kurulması için çalışmalara başladı.

Alınan bilgiye göre, Suriye'de Beşşar Esed rejimin Türkmen köyleri ile çevresine yönelik saldırıları sürerken, Hatay Valiliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bayır Bucak Türkmen Bölgesi ve diğer yerlerdeki olası göç durumuna karşı Türkiye tarafına kamp kurulmasını kararlaştırdı.

Ekipler, Yayladağı'nın doğusundaki Suriye sınırı sıfır noktasında bulunan araziye çadır kent yapılması için hazırlıklara başladı. Suriye'nin Harabjoz köyü karşısına kurulacak kamp için iş makineleri araziye getirilerek, zemin düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

Yaklaşık 200 dönümlük araziye yapılacak çadır kentin bir kısmının gelecek günlerde tamamlanacağı belirtildi. Türkiye'ye geçmek isteyen Türkmen ve diğer Suriyelilerin, bu kampa alınacağı bildirildi.

Güveççi köyündeki kampın hemen karşı tarafında da Suriyelilerin kendi imkanlarıyla kurarak yaşamını sürdürdüğü çadırlar yer alıyor.

İlçe merkezinde, yaklaşık 7 bin kişinin barındığı biri Türkmenler için kurulan 2 çadır kent daha bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.