Hatay

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

15:07 26 Kasım 2015
Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

 Suriye'nin Hama, Humus, Halep, Şam vilayetleri ile Bayırbucak bölgesinden gelen Türkmen gruplar, artan saldırılar ve atılacak adımları görüşmek üzere Yayladağı ilçesinde toplantı düzenledi.

Suriye Türkmen Meclisi Danışmanı Ömer Ceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed ve Rus savaş uçaklarının 8 gün içerisinde Türkmendağı'na bomba yağdırdığını söyledi.

Rusya'nın denizden, karadan ve havadan kendilerini ağır bir şekilde bombaladığını ifade eden Ceren, şöyle devam etti:

"Bombaların sesi buradan duyuluyor. Bayırbucak bombardıman altında adete yanıyor. Türkiye halkına bize destek olduğu için teşekkür ediyoruz. Her zaman bizim yanımızda olacaklarını bildiriyorlar. İnşallah Allah bizlere zaferi verir ve bu zalim rejimden kurtuluruz. Rusya nasıl olsa buradan gidecek, ama gidecekse başsız bir şekilde gider inşallah. Biz burada herkesten destek ve dua istiyoruz. Bizim mücadelemiz bir hak mücadelesidir. Zalimin zulmünden kurtulmak için destek bekliyoruz. Çünkü biz mazlum bir milletiz. Bin yıldan bu yana Bayırbucak bölgesindeyiz." 

Ceren, bütün dünyanın Türmendağı'ndaki katliamlara sessiz kaldığını, Rusya ve rejimin DAEŞ'i öne sürerek sivil halkın üzerine yağmur gibi bomba yağdırdığını ve binlerce insanın evinden olduğunu kaydetti.

Rejimin kendilerine başlattığı saldırıların iki nedeni olabileceğini savunan Ceren, "Birinci sebep denizden Kobani bölgesine ulaşmak. İkincisi ise bizleri bölgeden çıkararak bir Nusayri devleti kurmak gibi bir niyeti var. Bizi oradan tehcir edip, Nusayrileri oraya yerleştirme politikası var diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Suriye Türkmen Meclisi Yayladağı heyet üyesi Sadettin Molla da Türkiye ve Türkmenlerin Bayırbucak için seferberlik ilan ettiğini söyledi.

Suriye'nin çeşitli kentlerinden Suriyeli Türkmenlerle son gelişmelerle ilgili toplantı düzenlediklerini belirten Molla, şu ifadeleri kullandı:

"Bu haklı davamızda yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Bayırbucak bölgesinde bir insanın dayanabileceği savaş yaşanmıyor. Türk halkı olarak haklı davamıza inandığımız, şehadet aşkına sahip olduğumuz için kanımızın son damlasına, son nefesimize kadar köylerimizi, kendi bölgelerimizi korumaya yemin ettik. Rusya'nın burada niyeti bellidir. Ortada büyük bir yalan var, adı DAEŞ. Bayırbucak'ta Rusya, Türkmenleri bombalarken Halep'in kuzeyinde Türkmen birliklerimiz DAEŞ'le savaştı. İki gün önce iki Türkmen köyünü ele geçirdi."

Türkmendağı'nda her defasında bir tonluk bombaların atıldığını dile getiren Molla, "Şu anda sivil halkımız tamamen köylerimizi boşaltmış durumda. Türkiye sınırına yakın Yamadı köyü çevresinde 25 bine yakın insanımız göç etmek zorunda kaldı. Komşu Cebel Ekrad çevresinde de bombalama oluyor. Oradan da büyük bir göç dalgası var. Artık dünyanın DAEŞ yalanını görmesi ve akan kana dur demesi lazım" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.