Hatay

Hataylı iş adamından eğitime destek

11:12 28 Kasım 2015
Hataylı iş adamından eğitime destek

Hatay Valisi Ercan Topaca ile Hataylı hayırsever iş adamı Eskiocak arasında 12 derslikli ve 360 öğrencinin eğitim görebileceği ilkokulun yapım protokolü imzalandı

Hatay Valisi Ercan Topaca, hayırsever iş adamı İbrahim Eskiocak ile 12 derslikli okul yapımı için protokol imzaladı.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, Topaca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Sanlı ve hayırsever iş adamları İbrahim Eskiocak, Davut Eskiocak ve Tevfik Eskiocak katıldı.

Topaca, devletin eğitim konusunda yaptığı yatırımların yeterli düzeye ulaştığını ancak hayırseverlerin bu konudaki hassasiyetinin ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. Hayırsever iş adamı Eskiocak'ı kutladığını kaydeden Topaca, okulun öngörülen süre içerisinde bitirilip eğitime kazandırılmasını temenni ettiğini ifade etti.  

İş adamı Eskiocak ise 1975 yılında yapılan Defne Asım Gündüz İlkokulu'nun var olan ihtiyacı karşılayamaması sebebiyle yıkılıp yerine 12 derslikli daha modern, kullanışlı bir okul yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yeni adı İbrahim Davut Eskiocak İlkokulu olacak okulun, yaklaşık 2,8 milyon lira harcamayla 18 ayda tamamlanmasını planladıklarını aktaran Eskiocak, "Türkiye'nin medeniyet beşiği olan ilimizde böyle faydalı bir projede yer aldığım için büyük mutluluk duyuyorum. Ben bu topraklarda doğdum, bu toprağın suyunu içtim. Dolayısıyla benim devletime ve halkıma vefa borcum var. Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olacak çocuklarımıza ve dolayısıyla ülkemin geleceğine bir katkım olursa ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

Protokol imzalanmasının ardından Vali Topaca, günün anısına iş adamı Eskiocak’a plaket verdi.

Ana sınıfı, 12 derslik ve çok amaçlı salonun da bulunacağı bin 706 metrekare alana sahip okulda 360 öğrenci eğitim görebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.