Hatay

Diyarbakır'daki terör saldırısı

14:34 28 Kasım 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Başar Yaltı ve beraberindeki bölge baro başkanları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti.

TBB Bölge Baroları Avukat Hakları Merkezi Toplantısı için Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez'in misafirliğinde Hatay'ın merkez Antakya ilçesine gelen TBB Başkan Yardımcısı Başar Yaltı, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve beraberindeki avukatlar, toplantıyı yarıda bırakarak Diyarbakır'ın Sur ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçi için Köprübaşı'nda toplandı.

Avukatların alkışlar eşliğinde saldırıyı protesto etmesinin ardından konuşan Yaltı, Tahir Elçi'ye sıkılan kurşunun herkese sıkıldığını söyledi.

Yaşanan silahlı saldırının demokrasi adına kötü bir durum olduğunu vurgulayan Yaltı, şunları kaydetti:

"Onu alnından vuran kurşun demokrasiyi, hukuk devletini, iç barışı ve toplumsal huzuru katletmektedir. Tabii ki bunun peşini bırakmayacağız. Türkiye'nin sorunları çoktur ama temel sorumuz ulusal birlik ve bütünlüğümüzün, toplumsal barışın sağlanmasıdır. Bunu da ancak demokrasi ve hukuk yoluyla sağlayabiliriz. Bu olayın çözülmesi gerekiyor, vuranların mutlaka yakalanması ve arkasında kimler olduğunun da açıklanması gerekiyor. Burada yargıya ve devlet sisteminin tümüne ve özellikle de polise büyük görev düşüyor."

Bölge baro başkanları da olayı kınadıklarını belirten açıklamalarda bulundu.

Avukatlar, açıklamanın ardından olayın meydana geldiği Diyarbakır'ın Sur ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.