Hatay

Episkopos Bizzeti, İskenderun'da ilk ayinini gerçekleştirdi

16:05 29 Kasım 2015
Episkopos Bizzeti, İskenderun'da ilk ayinini gerçekleştirdi

Papa Franciscus tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine getirilen Paolo Bizzeti, İskenderun Katolik Kilisesi'nde ilk ayinini yönetti

 Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine getirilen Paolo Bizzeti, İskenderun Katolik Kilisesi'nde ilk ayinini gerçekleştirdi.

Ayinde İtalyanca konuşma yapan Bizzeti, Papa Franciscus'nun selamını getirdiğini söyledi.

Uzun bekleyişin ardından kendisine verilen göreve sevinçle başladığını ifade eden Bizzeti, "1991'de hem kendim hem de kurucusu olduğum 'Ortadoğu'nun Dostları' isimli dernek için Hatay'da bir evim olsun istemiştim. Bugün tanrı bu arzumu kabul etti ve sizlerle yaşamayı armağan etti" dedi.

İtalya doğumlu Bizzeti, 1975'te papaz olduktan sonra temel yeminlerini ederek Bologna Üniversitesinde edebiyat ve felsefe okudu. Buradan da 1981'de mezun olan Bizzeti'nin, Türkiye hakkında 360 sayfalık bir kitabının bulunduğu öğrenildi.

İskenderun Katolik Kilisesi'ne, 2010'da Episkopos Luigi Padovese'nin şoförü tarafından öldürülmesinin ardından din adamı görevlendirilmemişti. Episkopos Bizzeti, Papa Franciscus tarafından 14 Ağustos'ta İtalya'da Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu ilan edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.