Hatay

DOĞAKA 68. Yönetim Kurulu Toplantısı

13:00 01 Aralık 2015
DOĞAKA 68. Yönetim Kurulu Toplantısı

 Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 68. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da gerçekleştirildi. 

Antakya'da bir otelde düzenlenen toplantıda DOĞAKA, 2016 yılında uygulanacak olan mali destek programlarının hazırlıkları görüşüldü.

DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Valisi Ercan Topaca, yaptığı konuşmada mali destek programları için ajansın hazırlıklarının devam ettirdiğini, programların ilan edilebilmesi için Kalkınma Bakanlığı'na sunulduğunu ve gelecek onayla programın uygulanmaya başlayacağını belirtti.

Topaca, Güdümlü Proje Desteği kapsamında da Hatay'da yürütülen Bitki Sağlığı Kliniği Projesi'nin devam ettiğini kaydetti.

Kahramanmaraş'ta Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi ile Göksun ve Hatay Dörtyol Soğuk Hava Deposu Projesi'nin proje hazırlama çalışmalarına başlandığını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

''Proje hazırlama ve uygulama konusunda ajansımız tarafından yürütülen çalışmalarda var. Bu kapsamda ajans uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilen eğitimlere 558 kişi katıldı. Ticaretin ve sektörlerin geliştirilmesi anlamında uluslararası organizasyonlara katılım anlamında çalışmalarda yapılmıştır. En son 11-14 Ekim tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan gıda fuarına bölgemizden 10 firmayla katılım sağlanmıştır. Dünya genelinde 52 ülkeden katılım sağlanan ve Ortadoğu ülkelerinin yoğunluk gösterdiği fuarda firmalarımıza ilgi büyük olmuştur. ''

Topaca, markalaşmayı teşvik etmek ve önemini anlatma konusunda ay içerisinde Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de seminer düzenleyeceklerini söyledi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.