Hatay

Suriyeli ikizlere teyzesi sahip çıktı

13:28 07 Aralık 2015
Suriyeli ikizlere teyzesi sahip çıktı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'a sığınan Suriyeli Nejla Kaddur, anne ile babalarının terk ettiği bir aylık ikiz yeğenlerine bakıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde anne babaları tarafından terk edilen bir aylık Suriyeli ikizlere teyzeleri sahip çıktı.

Reyhanlı'da yaşayan 20 yaşındaki Nejla Kaddur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce iki çocuğu ve eşiyle Suriye'den geldiklerini söyledi.

Kaddur, ablasının da Reyhanlı'da yaşadığını ancak bir aylık ikiz çocuklarını bırakarak eşiyle ortadan kaybolduklarını anlattı.

Yeğenlerine kendi öz evladı gibi bakmaya ve her ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını dile getiren Kaddur, "Onları sahipsiz bırakamazdım. Benim de  2 çocuğum var, geçim sıkıntısı çeksek de onlara bakmak zorundayım'' diye konuştu.

Sedra ve Sidra adını verdikleri ikizlerin sağlıklarının çok iyi olduğunu belirten Kaddur, savaşın bitmesini, çocuklarını ve yeğenlerini ülkesinde büyütmek istediğini ifade etti. 

Kaddur, ablası ve eniştesinin nerede olduklarını bilmediğini ve gelmelerini beklediğini sözlerine ekledi.

Kaddur'un eşi Ammar da, iki çocuklu geldikleri Türkiye'de şimdi 4 evlatlarının olduğunu belirtti.

Yeğenlerini kendi çocuklarından ayırmadığını ifade eden Ammar, elinden geldiğince onların ihtiyaçlarını almaya çalıştığını, ancak kimi zaman sıkıntı çektikleri için destek beklediğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.