Hatay

Dağ ceylanları gözlem etkinliği

14:25 06 Ocak 2016
Dağ ceylanları gözlem etkinliği

Hatay Kent Konseyi ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Ergün rehberliğinde, nesli tükenme tehlikesi altındaki "Gazella Gazella" türündeki dağ ceylanlarına gözlem etkinliği gerçekleştirildi.  

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği üyesi Yaşar Ergün, Kırıkhan ilçesindeki etkinlikte, dağ ceylanlarının korunmasına yönelik bölgede bulunan çobanlara telsiz verildiğini ve bu telsizler aracılığıyla iletişim kurulduğunu söyledi. 

Dağ ceylanlarının avlanmasının önüne geçmek ve neslini devam ettirme çabalarının devam ettiğini ifade eden Ergün, şunları belirtti:

"Kişisel çabalarımızla ve projeyle dağ ceylanlarının sayısını 250-300'e ulaştırdık. Bilimsel çalışmalar ve yöre halkının bilinçlenmesiyle bu sayıyı daha da arttırmayı umuyoruz. Bu konuda medyada yayımlanan belgesellere danışmanlık yaptık ve konunun ulusal çapta değer bulması için mücadele ettik. Şimdi kent konseyi olarak büyükşehir belediyesi ve diğer kurumlarla ortak hareket edip bu doğal değerimizi daha da anlamlı hale getirebiliriz."

Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon da etkinliğin ve projenin önemine dikkat çekerek, gerçekleştirilen gözlem etkinliğinde dağ ceylanlarını yakından görme şansı yakaladıklarını ifade etti. 

Dağ ceylanlarının yaşam alanlarının projelendirilmesinin önemine değinen Kimyon, ''Kent konseyi olarak Gölbaşı ve dağ ceylanları projesinin Hatay için büyük bir zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Bu projeyi yürekten destekleyerek bizzat içinde yer almamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın talimatıyla dağ ceylanlarına doğal yaşam alanı oluşturmaya yönelik ilk adımların atıldığı, proje kapsamında bölge halkının daha da bilinçlenmesi adına yöreye dağ ceylanı temalı bir köy okulu inşa edileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.