Hatay

Müziğiyle Türk kültürünü tanıtıyor

11:16 26 Ocak 2016
Müziğiyle Türk kültürünü tanıtıyor

SALİM TAŞ - Hatay'dan Hollanda'ya göç eden ailenin kızı 26 yaşındaki Karsu Dönmez, 15 yaşında babasının restoranında şarkı söyleyerek başladığı müzik kariyerinde tanınan bir caz sanatçısı haline gelirken, seslendirdiği şarkılarla da Türkiye'nin ve Türk kültürünün tanıtımını yapıyor.

Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin geçmiş yıllarda kendisinin de adını aldığı Hatay'ın Altınözü ilçesinin Karsu Mahallesi'nden Hollanda'ya göç ettiğini söyledi.

Müzikle 7 yaşında ailesinin aldığı piyano sayesinde tanıştığını anlatan Dönmez, uzun süre özel müzik dersleri aldığını, 15 yaşında da babasının Hollanda'da sahibi olduğu restoranda küçük programlar yaparak piyano çaldığını ve şarkı söylediğini anlattı.

Zamanla Hollanda'da tanınırlığının arttığını ve konser vermeye başladığını aktaran Dönmez, şunları söyledi:

"Restoranda yaptığım müzik beğenilince beni tanıyanların sayısı arttı. Zamanla Hollanda'da sevilmeye başladım ve konser vermem istendi. Ben de ilk konserimi Hollanda'da verdim ve bu konserimi albüm haline getirdim. 2012 yılında stüdyo albümümü çıkardım. Albüm Hollanda'da uzun süre listelerde bir numara olarak yer aldı. Şimdi de ikinci çıkardığım albümüm 'Colars'ın tanıtımı kapsamında birçok ülkede ve Türkiye'de konserler veriyorum. Bestelerimi genelde kendim yazıyor ve bunları İngilizce, Türkçe olarak seslendiriyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. Yurt dışında konser için gittiğim yerlerde Türk müziğini ve kültürünü sevdirmeye çalışıyorum."

Dönmez, Türkiye'de gittiği şehirlerin doğal güzellikleri ve yemeklerinin fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabından paylaştığını belirtti. Bu fotoğrafların takipçileri tarafından oldukça beğenildiğine değinen Dönmez, "Takipçilerim ve hayranlarım çektiğim fotoğraflardaki yerlerin neresi olduğunu veya yemeğin ne olduğunu soruyorlar. Bende onlara anlatarak ülkemin tanıtımını yapmaya çalışıyorum" dedi.

Dönmez, ayrıca yurt dışında verdiği konserlerde seslendirdiği Türkçe şarkılara hayranlarının eşlik etmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi her fırsatta tanıtmaya devam edeceğini vurgulayan Dönmez, gönüllü turizm elçisi olmaya gayret gösterdiğini, kendisine Sezen Aksu, Leman Sam, Şevval Sam, Fazıl Say ve Timuçin Şahin gibi sanatçıları örnek aldığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.