Hatay

Esed ve Rusya'nın Türkmenlere saldırıları

18:36 30 Ocak 2016
Esed ve Rusya'nın Türkmenlere saldırıları

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, Türkmendağı'nda "canlı kalkan" olmak için sınır hattından Suriye'ye geçmek isteyen Alperen Ocakları üyesi gruba izin verilmedi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Yayladağı'na gelen Alperen Ocakları üyeleri, Kızılçat Mahallesi yakınlarında araçlardan inerek Suriye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Yaklaşık 100 kişilik grup, sınırın sıfır noktasında hudut birliklerince durduruldu. Yetkililer, bir süre görüştükleri grup üyelerini ikna ederek gönderdi.

Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkmendağı'ndaki katliamı durdurmak, saldırılara canlı kalkan olmak için böyle bir yürüyüş yaptıklarını belirtti.

Sınır hattındaki askerlerin kendilerini durdurduğunu ve geri gönderdiğini aktaran Mican, "Şu anda bile bombardıman devam ediyor. Burada yaşanan katliama duyarsız kalamıyoruz. Hepimizin yüreği yanıyor. Katliama 'dur' demek istiyoruz. Askerler izin vermedi ama biz ne olursa olsun buradayız. Şimdi gidiyoruz çadır kuracağız. Bir şekilde geçeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri bizim canlı kalkan olup ölmemizi istemiyorlarsa bu katliama dur desinler" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayların sıradan olmadığını ifade eden Mican, Rusya'nın havadan ve karadan bombalamayı sürdürdüğünü, Türkmenlerin ise ellerindeki silahların yetersiz olduğunu söyledi.

Mican ve beraberindekiler açıklamanın ardından sınır hattından ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.