Hatay

Türk-İş'ten Bayırbucak Türkmenlerine yardım

15:17 03 Şubat 2016
Türk-İş'ten Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Türk-İş, Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle Bayırbucak bölgesine yaptığı saldırılardan kaçarak Hatay'a sığınan Türkmenlere 150 bin lira nakdi ve çocuklara 2 bin oyuncak yardımında bulundu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret ederek, yaptıkları yardımları teslim etti.

Vali Topaca, yaptığı konuşmada Suriye'deki iç savaştan dolayı sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ve bu süreçten en çok etkilenen illerden birisinin Hatay olduğunu belirtti.

Hatay'ın Suriye'deki olayların ortaya çıkmasından itibaren Türkiye'ye ilk girişlerin yaşandığı ve halen Suriye'de evinden olmuş insanların geldiği bir noktada olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Son bir haftada Bayırbucak'tan ülkemize ciddi bir Türkmen ve o bölgede bulunan Arap kökenli kardeşlerimizi kabul ediyoruz. Bir hafta içerisinde şu ana kadar aldığımız kişi sayısı 6 bini geçti. Bunların yerleştirilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması, kimliklerinin verilmesi, parmak izlerinin alınması hepsi ayrı bir operasyondur. Dolayısıyla bu yükün taşınmasında devletimiz olağanüstü bir gayret gösteriyor. Hiçbir şekilde tasarrufu ve parayı düşünmüyoruz. İhtiyaç ne ise hükümetimizden aldığımız talimat doğrultusunda onu yapıyoruz. Tabi bu yükün taşınmasında sivil toplumun, meslek kuruluşlarının, sendikaların yapacağı katkı önemlidir. Türk-İş'ten böyle bir dönemde bizden herhangi bir katkı talebi olmadan kendilerinin düşünerek böyle bir karar almaları çok anlamlıdır."

Topaca, Türkiye'nin her tarafından insanların elindeki ve avucundakini Türkmenlerle paylaşmak suretiyle olağanüstü yardım seferberliği yaptıklarını kaydetti.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay ise 6 Aralık tarihinde gerçekleştirdikleri genel kurulda Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatma kararı aldıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında sendikalarına bağlı bölgelerde ve illerde üyelerinin üzerlerine düşen görevi yaptığını aktaran Atalay, "Bayırbucak Türkmenleri bizden bir parçadır. Biz de Türkmen kardeşlerimizin yanına giderek onları ziyaret etmek istedik. Türkiye varsa partiler, sendikalar, dernekler, odalar var. Türkiye yoksa hiç birşeyi konuşmanın anlamı yok" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atalay, yaptıkları 150 bin liralık yardım çekini Vali Topaca'ya teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.