Hatay

Hatay'da "Büyüyen KOBİ'ler" toplantısı

15:08 06 Şubat 2016
Hatay'da "Büyüyen KOBİ'ler" toplantısı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, KOBİ’lerin hızla dijital çözümlerle buluşması gerektiğini belirtti.

Aksoy, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) ev sahipliğinde Erol Bilecik Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Büyüyen Kobiler" toplantısında "Dijitalleşme Endeksi ve Hatay İli Dijitalleşme Verili" adlı bir sunum gerçekleştirdi.

İş dünyasının çok hızlı değiştiğini ve işletmelerin de bu değişime ayak uydurarak yarına hazır olması gerektiğini anlatan Aksoy, bugünden yarına hazır diyebilecek bir işletmenin, müşteri ilişkilerinden bilgi güvenliğine kadar her süreci dijitalleştirmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

4.5G teknolojisiyle mobil iletişimde yeni bir dönemin başlayacağını belirten Aksoy, "Bu teknolojiyle 3G'nin en az 10 katı hızlara ulaşacağız. Bu teknoloji, daha hızlı, daha etkin ve daha rekabetçi iş süreçlerinin mimarı olacak. Bu da iş süreçlerinde önemli ölçüde verimlilik artışını, rekabetçiliği ve maliyet avantajını beraberinde getirecek" dedi.

Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 95’ini KOBİ’lerin oluşturduğuna dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu:

"Gelecekteki olası değişiklikler karşısında ayakta kalmalarını sağlamak için KOBİ’leri daha verimli hale getirmek son derece önemli. Dijitalleşme ihtiyacının KOBİ’ler tarafında da kabul görmesinden ve KOBİ’lerin çok hızlı değişen bu dünyada sürekli yarına hazır olmak konusunda hemfikir olduklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Genel olarak bakıldığında KOBİ’lerin, eskiden sadece yakınlarındaki diğer işletmeleri takip ederken şimdi diğer kıtalardaki işletmeleri de takip etmeleri gerekiyor. Eskiden müşterilerine 3 gün içinde dönmelerinde bir problem olmazken şimdi 3 saatte dönmemeleri durumda müşteri kaybedebiliyorlar. Eskiden müşterilerini sürekli takip etmeleri gerekmezken şimdi sürekli bir iletişim içinde olma ihtiyacı duyuyorlar. Bu açıkları kapatmak ve yarına bugünden hazır olmak için KOBİ’lerin hızla dijital çözümlerle buluşması gerekiyor."

Aksoy, şirket olarak, "yüzde yüz yarına hazır KOBİ" hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, teknolojiyi sadeleştirerek kurumlara sunduklarını anlattı.

İşletmelerin dijitalleşerek karlılığını, verimliliğini ve rekabetçiliğini arttırdığını kaydeden Aksoy, Türkiye'de dijital dönüşüme öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi.

- Yarına Hazırım Platformu

Aksoy, Türkiye'de de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve üstün rekabet için ihtiyaçlarını belirlemek üzere Yarına Hazırım Platformu'nu geliştirdiklerini, işletmelerin, "www.yarinahazirim.com" sitesindeki uygulamayı kullanarak Vodafone kullanıcısı olsun veya olmasın, hiçbir ücret ödemeden dijitalleşme endeksini hesaplayabildiklerini söyledi.

Platformun kurulduğu günden bugüne kadar 2 milyon defa ziyaret edildiğini vurgulayan Aksoy, "Toplam 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı ve ihtiyaçlarını öğrendi. Ek olarak 800'ü aşkın büyük işletmenin ve kamu kurumunun da dijitalleşme endeksini hesapladık" dedi.

- Hatay'a 98 milyon liralık yatırım

Aksoy, platformun Hataylı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardığını anımsatarak, 40 Malatyalı şirkete ulaştıklarını ve bu şirketlerin yüzde 39 ile Türkiye'nin ortalamasının altında olduklarını gördüklerini ifade etti.

Şirket olarak Hatay'daki bu dijital tabloyu daha iyi ve rekabetçi bir noktaya getirmeye çalışacaklarını anlatan Aksoy, "Son 5 yılda Hatay'a yaklaşık 98 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.