Hatay

Bombaların kararttığı gözlerinin ışığa kavuşmasını istiyor

11:26 08 Şubat 2016
Bombaların kararttığı gözlerinin ışığa kavuşmasını istiyor

SALİM TAŞ - Suriye'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında varil bombasından sıçrayan şarapnel parçasının isabet etmesi nedeniyle görme yetisini kaybeden 40 yaşındaki Salah Kenan, yeniden görmesini sağlayacak ameliyat için yardım bekliyor.

Kenan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıl önce Esed rejimi güçlerinin savaş uçaklarından atılan varil bombasının isabet ettiği evlerinin yıkıldığını söyledi.

Saldırıda, annesi, 3 kız kardeşi ile yeğenlerinin arasında olduğu 9 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Kenan, kendisinin ise enkazdan çevredekiler tarafından çıkartıldığını ifade etti.

Kenan, bomba patladığı sırada gözlerinde büyük bir acı hissettiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Yaklaşık 1,5 ay İdlib'deki bir sahra hastanesinde tedavi gördüm. Kendime geldiğimde gözlerimi kaybettiğimi öğrendim. O an dünyam yıkıldı. Hastaneden çıktığımda gidecek bir evim yoktu. Eşim, 3, 5 ve 7 yaşlarındaki kızlarım ve yetim kalan bir yeğenimle Türkiye'ye sığınma kararı aldık. Yakınlarımın yardımı sayesinde sınıra gelerek Hatay'a sığındık."

- "Göremediğim için çalışamıyorum"

Antakya'da kiraladıkları tek odalı bir evde hayırseverlerin desteğiyle yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Kenan, göremediği için çalışamadığını, ailesinin ihtiyaçlarını karşılayamadığı için de çok üzüldüğünü söyledi. Kenan, "Çocuklarım çok küçük, onlar da çalışabilecek durumda değiller" dedi.

İdlib'de tedavi gördüğü hastanede doktorların "Ameliyat olursan gözlerin görür" dediğini anlatan Kenan, şu ifadeleri kullandı:

"Gözlerimden ameliyat olursam bana görebileceğim söylendi. Tekrar görmeyi çok istiyorum. Özellikle çocuklarım yüzlerinin nasıl değiştiğini ve ne kadar büyüdüklerini merak ediyorum. Gözlerim açılırsa çalışıp ailemin geçimini de sağlayabilirim. Umarım bir gün ameliyat olur ve eskisi gibi görebilirim."

Suriye'de halkın yıllardır insanca yaşam ve özgürlük istediğine işaret eden Kenan, hayırseverlerin desteğiyle gözlerine kavuşmak ve ülkesinde huzurlu bir ortamı görmek istediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.