Hatay

Hatay Valiliğinden "vali" adıyla dolandırıcılık uyarısı

18:54 10 Şubat 2016
Hatay Valiliğinden "vali" adıyla dolandırıcılık uyarısı

Hatay Valiliği, Vali Ercan Topaca ve valilik adı kullanılarak çeşitli sebeplerle para yardımı talebinde bulunanlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı şahısların Hatay Valisi Topaca adına, kentteki iş adamları ve hayırseverleri arayarak para yardımı talebinde bulunulduğu, bu şekilde dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı bildirildi.

Valiliğin ve hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan telefonla para ve yardım talep etmeyeceğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamamaları için kendini Hatay Valisi veya Özel Kalem Müdürü olarak tanıtarak para veya yardım talebi ile arayan kişilere itibar etmemeleri, bu ve benzeri bir durum ile karşılaştıklarında derhal 155 polis veya 156 jandarma birimine müracaat ederek bilgi vermeleri ya da Hatay Valiliği (0 326 214 62 10) ile irtibat kurarak bilgi paylaşmaları suç işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır. Bu kapsamda hayırsever iş adamları, esnaf ve vatandaşlarımıza bir kez daha hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak sizlerden ihtiyaç sahipleri için para ve yardım talep etmeyeceği hususunu saygıyla hatırlatırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.