Hatay

Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Molla:

09:41 11 Åžubat 2016
Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Molla:

Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Sadettin Molla, Esed ve Rusya'nın teknolojik ve en güçlü silahlarla Türkmenlere saldırdığını belirterek, "Her karış toprağını bombaların dövdüğü Türkmendağı'nda, yer altındaki karıncaları bile barınamıyor ve Bayırbucak'ta Türkmen varlığı yok edilmeye çalışıyor" dedi.

Molla, bölgelerindeki son durumla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Eylül tarihinde Rusya'nın Suriye'ye müdahil olmasıyla Esed rejiminin dördüncü kez ipten alındığını söyledi.

Rusya öncesi Esed'in çok kez bitme noktasına geldiğini vurgulayan Molla, şöyle konuştu:

"Halk direnişi karşısında, tüm teknolojik ve kimyasal silahlarla bile tutunamayan Esed rejimini, ilk olarak Hizbullah terör örgütü kurtardı. Buna rağmen özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen halk, direnişe devam ederek ilerleyişini sürdürdü. Daha sonra bölgede kirli planları olan İran devreye girdi ve Esed'i ikinci kez ipten aldı. Bu desteklere rağmen direnişi kıramayan Esed'e 3'üncü ve en tehlikeli destek ise DAEŞ'ten geldi. ABD ve bazı batılı ülkeler, Suriye ve Ortadoğu üzerindeki çıkar ve politikalarını koruyabilmek için DAEŞ'i kullanarak PYD'yi Kobani tiyatrosuyla dünya gündemine taşıdı. Böylelikle bir anda Suriye'nin bölünmesi gündeme geldi."

DAEŞ'in gündeme oturmasıyla, Esed'in katliamlarının bir anda unutulduğunu savunan Türkmen gazeteci, rejimin bu durumu fırsat bilip, sivil katliamlarla ilerlemeye devam ettiğini kaydetti.

- Rusya'nın müdahalesi

Tüm bu ittifaka, desteğe rağmen Suriye halkının özgürlük mücadelesini kararlıklıkla sürdürdüğünü dile getiren Molla, şunları söyledi:

"Muhalifler, Halep kuzeyi, İdlib, Eriha, Cisr eş Şuğur, Gab ovasını ele geçirerek Esed'in kalesi olan Lazkiye sınırına yani Akdeniz'e yaklaştı. Rejimin düşmesi an meselesiyken son ve en büyük destek Rusya'dan geldi. Rusya, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla kaybettiği bölgedeki itibarını geri kazanmak için bu bölgeye geldi. Esed'in yardım çığlığını kendi çıkarları için kabul eden Rusya, Esed'i 4'üncü kez ipten aldı ve Lazkiye'ye üs kurarak, sıcak denizlere ulaşma hayalini de gerçekleştirmek için önemli bir kazanım elde etti.''

- İlk saldırı Türkmendağı'na

DAEŞ bahanesiyle Suriye'de savaşa katılan Rusya'nın ilk saldırılarından birini Bayırbucak Türkmen bölgesine yaptığının altını çizen Molla, bu saldırının Rusya'nın DAEŞ yalanını ilk günden ortaya çıkardığını söyledi.

Molla, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Rusya bu ittifaka katılmasıyla, başta Türkmendağı'nda olmak üzere Suriye'de sayısız katliam yaptı. DAEŞ'i vurmak yerine, onunla savaşan muhalifleri vurarak, terörün önünü açtı. Aynı zaman da PYD terör örgütüne de destek vererek, muhaliflerin düşmanı olan herkesin yanında yer aldı. En etkili saldırılarını Lazkiye kırsalına yapan Rusya, son 4 ayda Türkmen köylerini adeta haritadan sildi. Rusya ve hain ittifak güçleri, Türkmen köylerinde tüm teknolojik ve en güçlü silahlarını denemeye devam ediyor. Bu vahşet karşısında bin yıllık yurtlarından sürülen Türkmenler, çareyi Türkiye'ye sığınmakta buldu. Her karış toprağını bombaların dövdüğü Türkmendağı'nda, yer altındaki karıncaları bile barınamıyor ve Bayırbucak'ta Türkmen varlığı yok edilmeye çalışıyor."

Son 15 günde korkunç saldırılar sonrası Türkmendağı'nın yüzde 80'nini kaybettiklerine değinen Molla, son iki günde kaybedilen Kuruca köyü, Başura tepesi, Karaman ve Kelez köyü çevresini geri almayı başardıklarını, bunun bölgedeki yeni bir dirilişin ayak sesleri olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.