Hatay

"Gözyaşı"nın mutluluğu

11:38 12 Şubat 2016
"Gözyaşı"nın mutluluğu

CEM GENCO - Suriye'nin İdlib kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır'ın, 5 yaşındaki kızı Gözyaşı'nın ''Benim gözlerimi alıp babama verin. O görsün ve beni sevsin'' sözleri üzerine harekete geçen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın girişimleriyle ameliyat ettirilen baba duymaya ve görmeye başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine, Mamun Halid Nasır'ın yapılan başarılı ameliyatın ardından artık küçük kızını gördüğünü söyledi.

Mamun Halid Nasır'ın Gaziantep'te özel bir hastanede ameliyatının gerçekleştirildiğini ifade eden Karacaoğlu, ''Çok şükür artık görüyor. Bir kulağı da duymaya başladı, diğer kulağı için de ilerleyen zamanlarda bir dizi ameliyat yapılacak ve baba eski günlerine kavuşacak" dedi.

- "Babam beni gördüğü için mutluyum"

Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı, babasının kendisini gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Gözyaşı, "Babam beni gördüğü için mutluyum. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah benim dualarımı kabul etti. Babamı çok seviyorum. İyi ki benim yanımda, her zaman yanımda olmasını istiyorum" diye konuştu.

Gözyaşı, babasıyla eski günlerdeki gibi göz göze gelebildiklerini kaydetti.

- ''Kızımı tekrar görmek bana güç verdi"

Mamun Halid Nasır ise kızının kendisi için bulunduğu çağrıya hayırseverlerin duyarsız kalmadığını söyledi.

Çok mutlu olduğunu ifade eden baba Nasır, ''Gözyaşı benim canımdan parça 'mutluluk gözyaşım'. Kızımı tekrar görmek bana güç verdi. Eski günlerimde olduğu gibi kızımı görüyorum. Çok mutluyum. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Artık duyabiliyor ve görebiliyorum, yakında protez de takılacak bugünlerimize şükürler olsun" diye konuştu.

Suriye'nin İdlib kentinde yaklaşık bir yıl önce, rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır, 1,5 ay önce eşi ve 5 çocuğuyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınmıştı. Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı, Anadolu Ajansı aracılığıyla ''Gözlerimi alıp babama verin. O görsün ve beni sevsin'' sözleriyle babasının tedavisi için yardım eli uzatılmasını istemişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.