Hatay

Çifte cinayete 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

18:11 14 Mart 2016
Çifte cinayete 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kendisinden boşanmak isteyen eşinin annesi ve erkek kardeşini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, yardım ve yataklık yapan üvey annesine de 34 yıl hapis cezası verildi.

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hakan Genç (30), sanığın eski eşi Sevgi Nur Gedik (25), sanığın üvey annesi Leyla Genç (52), maktul Şenay Gedik ve Ahmet Gedik'in yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Genç'in, sunduğu yazılı beyanının okunması ve tarafların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti tutuklu sanık Genç'e kasten adam öldürme, gece vakti haneye tecavüz, mala zarar verme ve silah kanuna muhalefet suçundan 2 kez müebbet, sanığın üvey annesi Genç'e de yardım ve yataklık suçundan 34 yıl hapis cezası verdi.

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Gedik ailesinin avukatı İbrahim Karaömer, sanık Genç'in işlediği suçu planlı ve tasarlayarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Sanığın aldığı müebbet cezanın indirim uygulanmadan verildiği, bundan sonraki aşamanın Türk adaletinin işi olduğunu, sanığın üvey annesinin ise yardım ve yataklık suçundan ceza aldığını belirten Karaömer, hiçbir cezanın çekilen acıyı ve giden canları yerine getirmeyeceğini kaydetti.

Olay, İskenderun ilçesi Bekbele Mahallesi'nde 24 Ocak 2014 günü meydana gelmiş, sanık Hakan Genç, boşanmak isteyen eski eşi Sevgi Nur Gedik'in annesi Şenay Gedik (42) ve erkek kardeşi Ahmet Gedik'i (21) silahla ateş ederek öldürmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.