Hatay

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Kolaylı:

13:32 20 Mart 2016
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Kolaylı:

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

TGK 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Hatay Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Kolaylı, burada yaptığı açıklamada, Orta Doğu ve Türkiye sınırının yanı başında, insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından birinin yaşandığına işaret etti.

Bu durumun Türkiye'yi derinden etkilediğini vurgulayan Kolaylı, savaştan kaçan milyonlarca sığınmacının "güvenli topraklar" olarak Türkiye'yi seçtiğine dikkati çekti.

Büyük bir sığınmacı akını yaşandığını dile getiren Kolaylı, "TGK Başkanlar Kurulu olarak medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hakim olduğu Hatay'dan, öncelikle Orta Doğu'daki savaş ortamının bir an önce son bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Bölgedeki karışıklıktan yararlanan çeşitli terör örgütleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve kardeşliğimize karşı saldırı gerçekleştirmekte, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır." diyen Kolaylı, şöyle devam etti:

"Terör son günlerde Ankara ve İstanbul gibi metropol kentlerimizi hedef seçmiş, güvenlik güçlerimizden masum insanlara onlarca kişiyi katlederek çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Hatay'da toplanan 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcileri olarak, terör saldırılarında güvenlik güçlerimizi şehit vermenin, çok sayıda vatandaşımız ve ülkemizde bulunan konukları kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz."

- "Terör insanlık suçudur"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yayın yapan medya kuruluşları ve gazetecilerin terör nedeniyle görevlerini özgürce yapamadığını dile getiren Kolaylı, sonuna kadar bunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Kolaylı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ortamda ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki gerekçesi ne olursa olsun, nereden gelire gelsin terör, bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarını TGK olarak lanetliyor, aziz şehitlerimize ve terör saldırılarında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.