Hatay

Kitap geliriyle Türkmenlere yardım etti

15:48 25 Mart 2016
Kitap geliriyle Türkmenlere yardım etti

Hataylı Şair Eşref Azğın Türkeri, "Kızılelma" adlı şiir kitabının gelirini Yayladağı ilçesindeki Bayırbucak Türkmenlerine bağışladı.

Yayladağı Belediyesi önüne kurduğu stantla kitabın tanıtım ve satışını yapan Türkeri, AA muhabirine, geçen ay yayına verilen "Kızılelma" adlı şiir kitabının 4'üncü kitabı olduğunu kaydetti.

Daha önce çıkarttığı şiir kitaplarından elde ettiği geliri köyde eğitim gören muhtaç çocuklar ile, şehit ve gazi yakınlarına bağışladığını anlatan Türkeri, "Son kitabımın içerisinde, 90'a yakın şiirim yer alıyor. Bu kitabımın da gelirini, Yayladağı ilçesindeki Bayırbucak Türkmenlerine vermek istedik. Çünkü, onlar, diğer gruplara göre en sahipsiz olanlar. Allah Türkmen kardeşlerimizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

Kitap gelirinin yanı sıra yanlarında kıyafet yardımı da getirdiklerini belirten Türkeri, bunları da evde kalan Türkmen ailelere dağıtacaklarını söyledi.

Şair, elde ettiği geliri Türkmen temsilcilere teslim ederken, standı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ve Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir de ziyaret etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.