Hatay

Yamaç paraşütü yaparken yüksek gerilim hattına takılan sporcu

13:21 23 Nisan 2016
Yamaç paraşütü yaparken yüksek gerilim hattına takılan sporcu

Hatay'ın Payas ilçesinde önceki gün yamaç paraşütüyle uçtuğu sırada yüksek gerilim hattına takılmasının ardından hastanede tedavi altına alınan Salih Fıstık (24), paraşüt sporunu yapmaya devam edeceğini söyledi.

Tedavi gördüğü İskenderun Devlet Hastanesinde gazetecilere açıklamada bulunan Fıstık, 350-400 metre yükseklikten tek başına atladıktan sonra iniş sırasında şiddetli rüzgarın etkisiyle yüksek gerilim hattına savrulduğunu anlattı.

Fıstık, 3 saat boyunca tellerin üzerinde kendisini dengelemeye çalıştığını ve kurtarılmayı beklediğini anlatan Fıstık, şöyle dedi:

Bulunduğum yere gelen yardım ekipleri yüksek nokta olduğu için oraya yetişemedi. Onun için Adana'dan helikopter gelmesini bekledik. Son kez etrafa bakıyor gibi oldum. Helikopter geldiği esnada rüzgardan savruldum ve ipler yavaş yavaş kopunca yedek paraşütü açarak yere düştüm. Düştüğümde kaval kemiğim kırıldı. Paraşüt sporu bırakılacak gibi değil bu bir tutku ve hevestir."

- "Bu sporu herkese tavsiye edebilirim"

Paraşüt sporunu yapanların hafif ya da ağır zorluklar atlatmış olabileceğini aktaran Fıstık, paraşüt sporunun bırakılamayacak kadar güzel olduğunu dile getirdi.

Hastanede ameliyat edilen Fıstık'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.