Hatay

Hatay'da "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi" açıldı

19:10 26 Nisan 2016
Hatay'da "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi" açıldı

Suriyeli çocukların yarım kalan eğitimlerini sürdürebilmeleri için Hatay'da kurulan "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi", törenle açıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, törende yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaşın bin 870 gündür sürdüğünü hatırlattı.

Türkiye'de 3 milyon Suriyeli'ye ensar olduklarını ifade eden Kınık, şunları söyledi:

"Onlara yabancı bir memlekette yaşadıklarını hissettirmemeye gayret ettik. Bu topraklarda 200 bine yakın çocuğumuz doğdu, elimizden geldiği kadar kamplarımızda, şehirlerimizde kendilerine yardımcı olmaya devam ettik. Türk Kızılayı, özellikle uluslararası insani yardımın Suriye içerisine gönderilen lojistiği noktasında en önemli çözüm ortağı oldu. Bunlara devam ediyoruz. Suriye içerisinde yardıma muhtaç olan, evlerinden barklarından edilen yaklaşık 7 milyon insan ve ülkelerini terk etmiş yaklaşık 6 milyon insan, 6 yıldır bu yardımlarla ayakta durdu."

Kınık, açılan merkezin, yapılan en önemli yardımlardan biri olduğunu, bölgeye ikinci bir geçici eğitim merkezinin de kazandırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı.

- Hatay'da 550 bin öğrenci

Hatay Valisi Ercan Topaca da bir toplum için en önemli hizmetin eğitim olduğunu belirtti. Bir milletin eğitim hizmetinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesiyle o devletin sırtının yere gelmeyeceğini dile getiren Topaca, şöyle konuştu:

"Bizim devletimiz de buradan hareketle gerek kendi çocuklarımıza gerekse bizim ülkemize son dönemde Suriye'den gelen veya başka ülkelerden gelen misafir çocuklarımıza da aynı eğitimi vermek istiyoruz çünkü ülkemizin ve milletimizin geleceği bu çocuklara sahip çıkabilmemize bağlıdır. Hatay'da 360 bin, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencimiz var. Üniversiteleri de kattığımızda yaklaşık 450 bin öğrenci oluyor. Bu rakama Suriye'den gelen misafirlerimizi de ekleyince yaklaşık 550 bin öğrenci oluyor. Bu 550 bin rakamı, belki de dünyadaki birçok ülkenin nüfusuna eşittir. Allah'ın izniyle bu çocukları en iyi şekilde yetiştiriyoruz."

Hatay'da yaklaşık 100 bin Suriyeli çocuk bulunduğuna işaret eden Topaca, 53 bin çocuğu okula başlattıklarını, yapılacak yeni okullarla da tüm Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini düzenli sürdürebileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından ana sınıfı ve 6 dersliği olan merkez açıldı.

Merkezi gezen katılımcılar, Suriyeli öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.