Hatay

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

12:30 03 Mayıs 2016
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Hatay Valisi Ercan Topaca, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Topaca, yayımladığı mesajında toplumda trafik bilincini, yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına odaklanarak farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de her yıl mayıs ayının ilk haftasının 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' olarak kutlandığını belirtti.

Nüfus ile birlikte artan taşıt sayısı nedeniyle çağın en önemli konularından birisinin trafik güvenliği olduğunu ifade eden Topaca, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanarak sakat kaldığını ve ekonomik kayıplara yol açan maddi hasarlar meydana geldiğini kaydetti.

Topaca, Hatay'da karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret gösterildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Herkes trafik kurallarına uymayı kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve buna inanmalıdır. Kurallara uymak her insanın hem kendisine hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Bu boyutuyla trafikte bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı bir görev kabul etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nı kutluyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.