Hatay

Sigorta girişinin 2034 yılı olarak girilmesi

16:08 11 Mayıs 2016
Sigorta girişinin 2034 yılı olarak girilmesi

İskenderun ilçesinde bir kişinin iş bulmak için müracaat ettiği İŞKUR'da sigorta giriş tarihinin 2034 yılı olarak kayıtlarda bulunmasına ilişkin yanlışlığın düzeltildiği bildirildi.

SGK İl Müdürü Hamit Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmet Dağlı'nın sigorta giriş tarihinin 2034 yılı görünmesinin işverenin elektronik sistem üzerinde sehven hatalı işlem yapmasından kaynaklandığını söyledi.

Vatandaşın İŞKUR'a iş başvurusu sırasında ortaya çıkan durumla ilgili SGK'ya başvuru yaptığı ve mail ortamıyla konunun çözüleceğiyle ilgili kendisine bilgi verildiğini ifade eden Bal, şunları söyledi:

''Vatandaşımıza, elektronik ortamda Ankara merkezden konunun düzeltilmesi için işlem yapılması gerektiğini ilettik. Vatandaşımız, bunu Ankara'ya gideceği şeklinde anlamış. Taşra teşkilatlarımız vatandaşımızın hizmete çabuk, hızlı ulaşımını kolaylaştırmak ve işlemlerini bulunduğu yerden yapabilmesini sağlamak için var. Dağlı'nın sigorta giriş tarihinin daha önce çalıştığı bir inşaat firmasının yanlış girişinden kaynaklanmış. İşveren tarafından yapılan hata düzeltildi. İşverenlerimiz, elektronik sistem üzerinden kayıt yaparken vatandaşların mağdur olmaması için işe giriş tarihlerine dikkat etmelidir.''

Mehmet Dağlı (40), Orman İşletme Müdürlüğünde çalışmak için İŞKUR'a başvurduğunda sigorta giriş tarihinin 2034 yılı yazıldığını öğrenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.