Hatay

Halep'e insani yardım

13:26 14 Mayıs 2016
Halep'e insani yardım

Heybe İnsani Yardım Derneği, Mus'ab Bin Ümeyr Derneği ve Kurtuba Gençlik tarafından Suriye'nin Halep bölgesine insanı yardım malzemesi gönderildi.

Heybe İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep bölgesine yardımların aralıksız devam edeceğini söyledi.

Bölgedeki çatışma ve hava saldırı yüzünden insanların en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çektiklerini anlatan Karayel, şöyle dedi:

"Mus'ab Bin Ümeyr Derneği ve Kurtuba Gençlik ile birlikte derneğimizin hazırladığı 30 ton un, 40 bin lira değerinde ilaç ve 20 bin liralık temizlik ürününü Halep'teki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için gönderdik."

Karayel, Halep'e daha çok yardım ulaştırılması gerektiğine dikkati çekti.

Mus'ab Bin Ümeyr Derneği Başkanı Tahsin Şenlik de, Suriyeli ailelerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Bölgede insanların çok mağdur durumda olduklarını belirten Şenlik, "Yardım çalışmalarımıza hız vererek devam ediyoruz. Gönderilen bu yardımlar insanların biraz olsun morallerini yüksek tutmalarına sebep olur inşallah. Hem Suriye'de hem de Türkiye'ye sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.