Hatay

Hatay'da Eller İşliyor Bakır Büyülüyor Projesi

15:21 18 Mayıs 2016
Hatay'da Eller İşliyor Bakır Büyülüyor Projesi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Hatay İl Müdürlüğü tarafından desteklenen, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki Eller İşliyor Bakır Büyülüyor Projesi'nin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, bir otelde düzenlenen törende, SODES çalışmalarının Türkiye'de 2008 yılında uygulanmaya başladığını hatırlattı.

Projelerindeki temel amacın kentlerdeki beşeri sermayeyi güçlendirmek ve dezavantajlı grupların desteklenmesi olduğunu belirten Bozdemir, şöyle devam etti:

"Kentimizde 2011 yılından bu yana 204 projeyi destekledik. Bugün de kapanışını gerçekleştirdiğimiz projemde 8 ay boyunca 25 kadın, bakır işlemeciliği eğitiminden geçti. Maliyeti 126 bin 500 lira olan bu projemiz sayesinde kadın kursiyerlerimiz bakır işlemeciliği konusunda ciddi eğitimler aldı ve artık atölyelerde bakırı işlemeye devam edip satış yapabilecekler. Başarılı olmasını istediğimiz ve amacına hizmet eden bir proje oldu. Tüm kursiyerlerimizi kutluyorum."

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel de kurum olarak, Eller İşliyor Bakır Büyülüyor Projesi ile kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Bakır işleme kursu alan kursiyerlerin atölyelerinde çalışma fırsatı bulacaklarını kaydeden Yüksel, "Kursu başarıyla bitiren kursiyerler, bakırı işleyerek hediyelik eşyalara dönüştürebilecek ve bunları satarak ev ekonomisine katkı sağlayacaklar." diye konuştu.

Yüksel, 248 saat olan kurs süresince, eğitimlerin hafta içi hergün gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, kursta başarı gösteren kursiyer kadınlara hediyeler verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.