Hatay

Hatay'da "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi"

13:09 26 Mayıs 2016
Hatay'da "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi"

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Antakya, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odaları ile Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği'nin katkılarıyla "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Mesleki Eğitim Kursları (HATMEK) Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Hatay'da birçok ilçe belediyenin kentsel dönüşüm çalışması yürüttüğünü belirtti.

Hatay'ın kimliği olan bir şehir olduğunu ifade eden Savaş, "Bu kimliği korumamız gerekiyor. Kentsel dönüşümü şehrin kimliğine yakışır ve koruyarak yapmamız lazım. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak 3 bölgede kentsel dönüşüm için çalışmaktayız. Bakanlıklarla yazışma halindeyiz. Cevap beklerken de hazırlıklarımızı yapıyoruz." diye konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da Türkiye'nin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve bu konuda önlem alınmasının önemli bir gereksinim haline geldiğini kaydetti.

Yılmaz, depremde oluşacak hasarları azaltmanın en etkin yollarından birisinin depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğunu belirtti.

Hatay'ın da birinci derece deprem bölgesi olmasından yola çıkarak kentsel dönüşüm konusunun hassasiyetle ele alınması gerektiğini ifade eden Yılmaz, kentsel dönüşümün sadece yapısal bir dönüşüm olmadığını aynı zamanda kentlerin sosyal ve kültürel gelişimine fayda sağlaması açısından önem arz ettiğini söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise kentsel dönüşümün yapılmasının çok önemli olduğunu ancak sosyal donatıya, insana ve çevreye saygı duyularak yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Tahsin Kabaali de kentsel dönüşüm açısından inşaat sektörünün ticari boyutuna insan boyutunun da eklenmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümün gündeme geldiği ortamda sadece inşaat kavramının olmadığını aktaran Kabaali, "Dernek olarak kentsel dönüşümü, sadece ti̇cari̇ ve tekni̇k anlamda i̇nşaat boyutuyla deği̇l, kenti̇ kent yapan tüm unsurları i̇çi̇nde barındıran bi̇r bakış açısıyla bakmaktayız. Ticari kaygıdan öte insan faktörünü her zaman ön planda tutan bir önceliğimiz olmuştur" dedi.

Toplantıya bazı ilçe belediye başkanları, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.