Hatay

Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına devrilmesi

14:48 07 Haziran 2016
Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına devrilmesi

Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 14 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, eşi Sultan ve kızı Baver (9) ile oğlu Beritan'ı (5) kaybeden Vedat Keyik, ailesinin geziye son anda katıldığını belirterek, "Geziye başlamaya 10 dakika kala parayı ödedik. Yaşadıklarımın tarifi yok, ne söyleyeyim. Ailem, yuvam, eşim ve iki çocuğum gitti. Hiçbir şey kalmadı." dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Buluttepe Mahallesi'nde ikamet eden Keyik, burada yaptığı açıklamada, yaşadığı acının "tarifsiz" olduğunu söyledi.

Ailesinin geziye son anda katılmaya karar verdiğini ifade eden Keyik, şöyle konuştu:

"Son anda, geziye başlamaya 10 dakika kala parayı ödedik. Eşim, kızım ve oğlum geziye katıldı. Eşimle olay yaşanmadan 15 dakika önce konuştum. 'Otobüse binip yola çıkmak üzere olduklarını' söyledi. Geziye çocuğu ve eşini gönderen dayım beni aradı ve onlara ulaşamadığını belirtti. Ben de yarım saat önce eşimle görüştüğümü yolda olduklarını ilettim ama içime bir kuşku düştü. Eşimi aradım, ulaşamadım, öğretmeni aradım ulaşamadım. Sonra dayım olayı bildirdi. Can havliyle nasıl gittik bilmiyorum. Yaşadıklarımın tarifi yok, ne söyleyeyim. Ailem, yuvam, eşim ve iki çocuğum gitti. Hiçbir şey kalmadı."

Keyik, yengesi Sevgi ve yeğeni Umut Ayas'ı da aynı kazada kaybettiğini kaydetti.

İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileriyle öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün önceki akşam saatlerinde Cevdetiye beldesinde bir otomobille çarpıştıktan sonra sulama kanalına düşmesi sonucu meydana gelen kazada 6'sı çocuk 14 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.